Castelló premiarà el talent d’estudiants de l’UJI i el foment de l’ocupació amb noves empreses

L’Ajuntament de Castelló aprovarà demà en Junta de Govern Local el projecte de conveni a subscriure amb la Universitat Jaume I (UJI) per al desenvolupament de la convocatòria dels primers premis per al reconeixement del talent de l’estudiantat de Castelló i la seua contribució al foment de l’ocupació mitjançant la creació de noves empreses.

“Promovem la creativitat, la innovació i la creació de noves empreses amb la primera edició dels premis per al reconeixement del talent de l’estudiantat de Castelló. Uns premis al talent emprenedor que impulsem a través d’un conveni amb l’UJI i al qual destinarem 150.000 euros”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Continuem fomentant la vocació emprenedora de l’estudiantat, la creació de noves empreses i l’impuls a projectes estratègics”, ha detallat la primera *edila.

L’objecte del conveni és l’organització de tres categories de premis: a l’acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló per a les millors noves empreses de recentment creació; al talent estudiantil amb vocació emprenedora; i a les idees disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat. “Impulsem des de l’Ajuntament, i de la mà de l’UJI, uns premis de reconeixement del talent perquè som conscients que les noves empreses vinculades a l’alumnat universitari contribueixen a la generació d’ocupació de qualitat”, ha apuntat Marco.

Per part seua, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha detallat que els criteris per a seleccionar les millors propostes en les tres modalitats seran el caràcter innovador del projecte, el nivell de desenvolupament i la seua viabilitat; el potencial de creació d’ocupació i la qualitat d’aquest; el potencial internacional; l’aprofitament de la xarxa de recursos locals; i l’adequació del projecte als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS).

Amb caràcter general, i sobre la base del conveni, l’estudiantat i les persones recentment titulades de la Universitat Jaume I podran presentar propostes a les tres categories sempre que les iniciatives emprenedores estiguen vinculades a la ciutat de Castelló. En el cas dels primers premis d’acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló tindran la consideració de noves empreses les que s’hagen constituït en els últims cinc anys. I quant als premis al talent estudiantil amb vocació emprenedora i dels reptes estratègics per a la ciutat, es valorarà que les propostes estiguen vinculades a problemes actuals que afecten tant l’entorn de la universitat com a la ciutat de Castelló, idees per a millorar els serveis o processos actuals, propostes de creació de nous productes o modificació dels existents, entre altres.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: