Castelló posa en valor als clubs locals amb l’hissat de banderes en la rotonda d’homenatge a l’esport

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut aquest dijous al ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, que ha realitzat una visita institucional a l’Ajuntament de Castelló. A la recepció han assistit el regidor d’Esports, Omar Braina; la regidora de Cultura, Verònica Ruiz; i altres membres de la corporació municipal, així com la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten.

Després de la visita institucional, s’ha acudit a la rotonda erigida en homenatge als clubs esportius locals i en la qual es pot llegir el lema: ‘Castelló amb l’esport’. En la glorieta, situada en l’encreuament de l’avinguda Enrique Gimeno amb avinguda Ribesalbes, al costat de les instal·lacions esportives de Gaetà Huguet, els representants dels 17 clubs d’elit de la ciutat que competeixen a nivell nacional, han hissat les banderes de les seues respectives entitats.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta obra va suposar la millora de l’antic encreuament que estava regulat amb semàfors, reduint temps d’espera de vehicles i donant continuïtat al carril bici construït entre el riu Sec i el polígon Estepark. “Es tracta d’una obra amb la qual hem millorat la seguretat viària en una de les principals vies d’accés a la ciutat i amb la qual, a més, hem volgut homenatjar els i les esportistes de la nostra ciutat”, ha explicat Marco.

“Aquest equip de govern aposta per l’esport, pels valors que representa de dedicació, esforç, benestar, qualitat de vida… però també perquè creiem en el seu potencial com a generador d’oportunitats i pel seu paper com a dinamitzador econòmic i social, per això mantenim ferm el nostre compromís per l’esport i hem volgut homenatjar els clubs de la nostra ciutat amb aquesta rotonda representativa de l’esforç dels nostres i les nostres esportives”, ha manifestat Marco.

La rotonda ha sigut executada a través d’un projecte d’Inversió Financerament Sostenible (IFS) per a la millora de la seguretat viària d’una zona clau per a accés a la ciutat. La construcció de la rotonda ha comptat amb un pressupost de 278.015,58 euros. El diàmetre interior de la rotonda és de 21,4 metres i va ser executada en tres mesos, minimitzant molèsties al trànsit per als vianants, ciclista i de vehicles.

A l’interior de la rotonda s’ha utilitzat paviment ceràmic de gran format i s’han disposat 17 banderes dels següents clubs esportius de la ciutat: Club Deportivo Castellón, Club Atletismo Playas de Castellón, Club Natación Castalia Castelló, Club Amics Bàsquet Castelló, Club Voleibol Mediterráneo, Club Voleibol L’Illa Grau, Club Voleibol Grau Castelló, Club Balonmano Castellón, Club Bisontes Castellón F.S., Club Femec Castellón F.S., Nou Bàsquet Femení Castelló, BSR COCEMFE.Castelló, Real Club Náutico Castellón (Kayak-Polo), Club Hockey Castellón, Club Waterpolo Castellón, Club de Tenis de Mesa Costa Azahar y Club Gimnàstic La Plana.

D’altra banda, l’alcaldessa ha agraït a Rodriguez Uribes la seua “aposta i compromís per la ciutat de Castelló”, com demostra la inversió que executarà el Govern central per al nou Arxiu Històric Provincial. “Una infraestructura que ha sigut una gran reivindicació de la ciutat de Castelló”, ha apuntat. Marco ha fet aquestes declaracions en la visita realitzada prèviament al costat del ministre a les obres de l’Arxiu Històric Provincial, i a la qual també han acudit la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

En la visita, l’alcaldessa ha destacat que, amb aquesta nova obra, s’ampliaran els serveis a la ciutadania i les dotacions de la zona del *Raval Universitari de Castelló. Així, ha recordat la cessió al govern autonòmic d’un solar municipal per a la construcció del centre de salut i les obres del futur nou col·legi Vicent Marçà. “Una zona que va ser un desenvolupament urbà sense pràcticament dotacions i que ara és un punt d’inversió en àrees com la sanitària, educativa i cultural”, ha manifestat.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: