Castelló planta més de 300 arbres i més de 5.000 noves unitats d’espècies arbustives

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Infraestructura Verda, fa un balanç de les actuacions realitzades durant el primer trimestre de l’any en matèria de manteniment de parcs i jardins. Unes intervencions en les quals destaca la plantació de 331 arbres, de més de 5.000 unitats d’espècies arbustives, la poda de 7.500 arbres de la ciutat o la millora d’instal·lacions de reg i d’escocells, a més de la instal·lació de 43 nous bancs en diferents parcs públics.

“Des de la Regidoria d’Infraestructura Verda es fa un treball periòdic de manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, per a posar en valor els recursos naturals i l’ampli catàleg botànic amb el qual compte Castelló”, ha explicat la regidora d’Infraestructura Verda, Pilar Escuder. “S’han plantat nous arbres i espècies arbustives, i s’ha aprofitat també per a fer labors de manteniment, com la millora dels sistemes de reg, dels escocells i la instal·lació de nous bancs”, ha especificat la regidora.

“Un ampli catàleg botànic d’alt interés que representa un gran valor natural per a la ciutat de Castelló, que mantenim i millorem per a reforçar la sostenibilitat ambiental”, ha explicat la regidora d’Infraestructura Verda, Pilar Escuder, qui ha posat en valor la infraestructura verda de la ciutat aprofitant la celebració, hui, 31 de gener, del Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana.

Quant a la plantació de 331 arbres, en la seua majoria són lledoners (Celtis australis), arbres de l’amor (Cercis siliquastrum), moreres (Morus alba), plataners (Platanus hibrida), carrasques (Quercus ilex) i acàcies del Japó (Sophora japonica). Destaquen els 30 plantats en la zona de Sensal i la substitució de 47 acàcies per lledoners en la ronda Vinatea. També s’han realitzat plantacions noves en les places Na Violant i Fadrell.

Respecte a les més de 5.000 noves unitats d’espècies arbustives, s’han col·locat en diferents llocs com el parc Ribalta, l’avinguda Rei En Jaume, plaça Cardona Vives i les rondes de circumval·lació. També s’ha fet el canvi de flor de temporada, amb l’arribada de la primavera, al parc Ribalta, l’avinguda del Rei En Jaume i l’avinguda Lledó, amb més de 9.000 plantes. Cal destacar la intervenció en l’avinguda del rei, on s’han renovat 1.800 metres quadrats de gespa. Així mateix, s’han replantat més de 900 plantes que es van utilitzar als jardins efímers de Nadal, en jardins de la plaça Cardona Vives, del parc Geòleg Royo i en rotondes situades en l’avinguda València.

D’altra banda, s’han fet treballs de renovació de les canalitzacions de reg per degoteig del Ribalta i s’han efectuat millores en diverses zones verdes, amb instal·lació de reg per aspersió i sembra de gespa als parcs del Palau de la Festa, de Santa Rosa i de la plaça dels Arcs.

En matèria de poda, destaquen els 7.500 arbres podats durant el primer trimestre de l’any, per la qual cosa s’han produït un total de 400 tones de residu verd, que s’ha gestionat mitjançant la trituració de la fusta i la incorporació de nou als jardins com mulch orgànic.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: