Castelló obri en gener el procés dels pressupostos participatius per al 2023 i 2024

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, treballa ja en la nova convocatòria bianual de Decidim 2023-2024, el procés participatiu que permet a la ciutadania aproximar-se a la presa de decisions sobre el disseny d’una part del pressupost municipal, amb una dotació d’1.650.000 euros. Les bases, que passaran aquest dimecres per la Junta de Govern Local per a la seua aprovació, atorguen més capacitat de decisió als consells de districte per a valorar les propostes plantejades en el debat entorn als projectes de ciutat que es determinaran durant 2023 i s’executaran en 2024.

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, ha destacat que “el Decidim és un mecanisme de democràcia participativa, una eina que facilita el desenvolupament de les polítiques de participació en la ciutat, articulant el procés al voltant de les juntes i consells de districte, un procés en què qualsevol veí o veïna de Castelló major d’edat pot fer la seua aportació al debat d’idees per a millorar la ciutat”.

Al donar llum verda a les bases reguladores del Decidim 2023/24, l’Ajuntament engega el procés, que s’iniciarà amb la seua primera fase de recollida de propostes, el 16 de gener, fins al 31 de març, en la que podran participar tota la ciutadania major d’edad, de forma on line a través de la plataforma decidim.castello.es i físicament a les juntes de districte, que obriràn les seues finestres per a iniciatives de manteniment, reparacions o millores de caràcter sectorial en àrees en què l’Ajuntament té competències.

Hi caben propostes per a millorar l’urbanisme, la mobilitat i el trànsit, les instal·lacions i els serveis municipals, per a tenir una ciutat més neta i saludable, per a millorar el desenvolupament econòmic i el foment de l’ocupació, donar suport a a les associacions i incentivar l’activitat sociocultural, per a millorar la situació de les persones amb diversitat funcional i per a millorar la seguretat ciutadana.

El procediment //
La fase de votació serà el 30 de maig al 2 d’octubre. Les persones enregistrades podran donar el seu suport a cada proposta en forma de vot ciutadà amb un màxim de 3 vots. Perquè una proposta entre al llistat per a la seua valoració caldrà que aconsegueixi un mínim de 242 vots.

Eixe llistat es traslladarà a cada consell de districte, que celebrarà una sessió en el darrer trimestre de l’any, abans del 18 de desembre, i en la que cada membre, disposarà de 3 vots a distribuir entre totes les propostes rebudes.

Serà llavors quan Participació Ciutadana confeccionarà un únic llistat amb les propostes ordenades segons els vots, sumant els de la ciutadania i dels consells de districte, i es passarà a la valoració tècnica i a l’estudi de viabilitat per emetre un informe, que haurà d’estar entre l’1 de gener i el 5 de febrer.

Les propostes s’ordenaran segons els punts obtinguts i els districtes a què pertanyen. La primera serà la que més vots haja aconseguit; la segona, la següent, el mateix, sempre que no corresponga al mateix districte. I així, segons les bases, els projectes aniran distribuint-se per tots els barris de la ciutat fins a esgotar el crèdit disponible, d’1,65 milions d’euros.

Els resultats del procés es publicaran al web decidim.castello.es entre el 6 i el 12 de febrer de 2024. L’execució de les propostes seleccionades es farà en 2024, una vegada finalitzat el procés participatiu, que, de nou es fa bianual.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: