Castelló licita inversions per un milió d’euros per a millorar el Servei de Bombers

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’Àrea de Seguretat Pública i Emergències, ha licitat inversions per un milió d’euros per a millorar la dotació del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS), una inversió que se suma a unes altres ja realitzades per a adquirir material d’última generació per a les labors d’extinció d’incendis. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat que, amb aquesta inversió, “l’Ajuntament continua millorant les condicions de treball i els equips a la disposició del cos de bombers municipal”.

Així, en aquests moments està en procés de licitació el subministrament d’un vehicle autobomba rural pesat per 400.000 euros, un vehicle autobomba urbana pesada per 403.000 euros, i quatre vehicles lleugers amb tracció total per 200.000 euros. En total, inversions per més d’un milió d’euros (IVA inclòs) per a renovar la flota destinada a labors d’extinció d’incendis.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha apuntat que “amb aquestes inversions continuem millorant la dotació del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Castelló, renovant equips i vehicles amb l’objectiu de millorar les condicions de treball i, amb això, el servei a la ciutadania”.

En aquest sentit, el consistori preveu adquirir un vehicle autobomba urbana pesada (BUP) amb tracció total i totalment nou per a destinar-ho a l’extinció d’incendis urbans i industrials, així com a tasques de rescat i salvament. Actualment, el servei compta amb quatre d’aquests vehicles però amb la consideració de ‘lleuger’ (1.500 litres), per la qual cosa l’àrea de Seguretat Pública i Emergències vol sumar una autobomba amb capacitat de 3.500 litres d’aigua d’extinció.

Així mateix, s’ha licitat l’adquisició d’un altre vehicle autobomba rural pesat (BRP) amb tracció total per a l’extinció d’incendis forestals, de vegetació i d’interfície urbana-forestal, que puga intervindre en tota mena de situacions meteorològiques. Actualment, l’SPEIS compta amb dos d’aquests vehicles i l’objectiu és l’adquisició d’un nou per a substituir a un d’ells per comptar ja amb més de vint anys d’antiguitat.

Finalment, s’ha licitat l’adquisició de quatre vehicles lleugers amb tracció total per a la utilització en activitats ordinàries i en situacions d’emergència per part de l’SPEIS.

Cal recordar altres inversions realitzades recentment per a millorar la dotació i les condicions de treball del personal del servei de bombers municipal com han sigut l’adquisició de dos visors tèrmics d’última generació per a la inspecció i localització de focs en espais confinats amb nul·la visibilitat, quatre visors tèrmics individuals, dues bombes de primera eixida, dos ventiladors de pressió positiva amb autonomia pròxima a una hora, màscares de protecció respiratòria per a incendis de vegetació, deu noves caputxes de fuita per a rescat de víctimes en incendis que impedisca l’entrada de fum i gasos, quatre nous vestits de protecció química, tres escales telescòpiques, lliteres, etc. A més, també s’han adequat les instal·lacions del Parc de Bombers amb la dotació d’un gimnàs.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: