Castelló inicia una ronda de reunions amb veïns d’edificis beneficiaris del Programa Barris d’ajudes a la rehabilitació

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha mantingut aquest dijous una reunió amb representants dels grups residencials beneficiaris del Pla Barris d’ajudes de rehabilitació. El programa contempla una inversió de 17 milions d’euros que executarà l’Ajuntament com agent rehabilitador de 2023 a 2026, en immobles situats en zones en situació de vulnerabilitat que sumen 594 habitatges.

Castelló és el municipi que més fons ha rebut del Programa Barris de la Comunitat Valenciana gràcies al treball de la Regidoria d’Habitatge i l’esforç dels veïns a presentar les propostes a la convocatòria. Dels 17 milions, 14,1 milions corresponen al finançament del pla de recuperació de la Unió Europea i 2,9 milions a l’Ajuntament”, ha destacat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, que ha mantingut la reunió amb representants veïnals de diversos grups inclosos en el Programa Barris, com Rafalafena, Sequiol, Cernuda i Velasco i José Antonio, acompanyad per personal de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

La Regidoria seguirà en les pròximes setmanes convocant al gruix de veïns dels grups residencials, incloent-hi Mediterrani del Grau, per a concretar el contingut dels projectes de rehabilitació. En la trobada d’aquest dijous s’ha explicat els terminis existents i les característiques dels projectes que s’executaran, que els durà a terme l’Ajuntament com a agent rehabilitador sempre amb l’acord dels propis veïns.

El calendari previst contempla enguany la licitació de la redacció dels projectes, la direcció d’obra i coordinació. I de 2024 a juny de 2026 la licitació, adjudicació i execució de les obres.

El Pla Barris és una iniciativa dirigida a edificis construïts en els anys 50,60 i 70 del segle passat que se situen en espais de regeneració urbana. Finança fins al 100% dels projectes, que han d’incloure propostes que milloren un 60% l’eficiència energètica (aïllament tèrmic o autoconsum energètic), que reforcen l’accessibilitat (instal·lació d’ascensors) i potencien la conservació i manteniment de l’edifici i zones comunes. També reserva un 15% del pressupost per a actuacions de millora en l’entorn urbà.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: