Castelló impulsa el primer Pla de Reforma Interior de la Marjaleria amb una nova consulta pública

L’Ajuntament de Castelló sotmet a consulta pública la memòria dels aspectes paisatgístics previs a l’Estudi d’Integració Paisatgística del Pla de Reforma Interior PRI-M-57, situat en l’àmbit de la Marjal, en la franja delimitada per l’avinguda de la Mar i l’avinguda Germans Bou.

“Aquesta consulta pública dels aspectes paisatgístics és un nou pas en la tramitació del primer Pla de Reforma Interior de la Marjaleria impulsat després de la recent aprovació del nou Pla General de la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Un Pla General que té com a objectiu preservar els valors ambientals de la marjal i obri la possibilitat a la regularització dels habitatges existents, sempre que es complisquen els requisits legals, a través dels plans de reforma interior i els plans de minimització d’impacte”, ha detallat Marco.

Aqueixa consulta pública dels aspectes paisatgístics del PRI-M-57 (la segona després de la consulta pública de la memòria realitzada al desembre del 2022) es podrà realitzar en els pròxims 20 dies naturals i es completa amb un qüestionari en el qual es poden formular les observacions en matèria de paisatge que s’estime convenients. Es pot accedir tant a la memòria com al qüestionari a través de l’apartat de participació pública de la pàgina web del Pla General, http://www.plageneralcastello.es i a través dels enllaços disponibles en la web municipal de l’Ajuntament, http://www.castello.es, i en la més específica sobre la Marjaleria, https://solucionsreals.es/marjaleria/es/.

La documentació també es pot consultar en la Secció d’Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial, situada en la quarta planta del carrer Enmig número 82, i en la Tinència d’Alcaldia del Grau, situada en el passeig Bonavista número 28, en horari d’atenció al públic de 9.00 a 14.00 hores. D’altra banda, es realitzarà una sessió explicativa-taller de paisatge, oberta al públic, el pròxim 23 de febrer a les 18.00 hores en el Casal Jove del Grau.

“A partir dels resultats que s’obtinguen, s’elaborarà l’Estudi d’Integració Paisatgística que acompanyarà al PRI, proposant solucions que preserven i posen en valor el paisatge de la marjal de Castelló”, ha apuntat el regidor d’Urbanisme, José Luis López.

A través d’aquest PRI s’abordarà l’ordenació i urbanització d’un àmbit de sòl urbà de baixa densitat, amb habitatge consolidat, dotant de vials i serveis urbanístics adequats. L’àmbit d’actuació, amb una superfície total d’uns 74.608 metres quadrats, afecta a 87 parcel·les i hi ha 77 habitatges.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: