Castelló facilita la separació amb la reubicació de més de 300 contenidors per a crear illes de reciclatge

El pla s’alinea amb la normativa europea de gestió de residus, fomenta el reciclatge i dona resposta a les demandes veïnals

La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus treballa en l’execució d’un pla per crear centenars de punts nets a la ciutat. En eixe sentit, el serveis de l’àrea han reubicat més de 300 contenidors durant els últims dos mesos. L’Ajuntament de Castelló compleix així amb la normativa europea, la qual indica que s’ha d’afavorir les illes de contenidors de diverses fraccions per tal de facilitar el reciclatge. A més, el consistori atén així les peticions ciutadanes recollides mitjançant l’equip d’educació ambiental i desplaça aquells dipòsits que causen molèsties.

El regidor de l’àrea, Ignasi Garcia, ha valorat que “aquest projecte de reubicació de contenidors està en constant actualització per a, en primer lloc, optimitzar la distribució i continuar superant la bones xifres de reciclatge que registrem a Castelló” i, d’altra banda, per a “atendre qualsevol incidència o dificultat que ens transmeta la ciutadania”. “És una bona notícia que haguem guanyat 1.500 contenidors de reciclatge en 2020 i serà més positiu encara quan, entre totes i tots, aconseguim situar a la ciutat com a lloc de referència per al reciclatge urbà i la sostenibilitat”, ha incidit l’edil.

Així mateix, cal assenyalar que el pla per optimitzar els punts nets de Castelló involucra a altres àrees del govern municipal com la de Mobilitat Sostenible, ja que amb l’obertura dels nous trams de carril bici, el consistori ha hagut de redistribuir alguns contenidors. Durant les primeres fases de desescalada a causa de la pandèmia, i per tal d’afavorir l’obertura de zones peatonals, també es van reubicar altres dipòsits d’arreu de la ciutat.

Illes de reciclatge als voltant del contenidor marró

Amb aquest pla, iniciat fa ara dos mesos, s’han canviat d’ubicació vora 40 contenidors a la setmana. Amb la recent implantació de la recollida de la matèria orgànica, el consistori ha adquirit fins a 1.100 contenidors més, els quals es van instal·lar amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre de ciutadans i ciutadanes de la capital de La Plana.

Entorn a aquests nous contenidors, el consistori ha creat illes de reciclatge mitjançant l’agrupació de dipòsits d’altres fraccions (vide, cartró i paper i envasos lleugers), de manera que “el ciutadà o la ciutadana que porta el fem, pot deixar a cada contenidor el residu que pertoca amb un sol desplaçament”, com ha explicat Garcia. Per aquest mateix fet, la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus i l’equip d’educació ambiental preparen més accions per informar sobre l’ús del contenidor marró i de la resta a tot el veïnat de Castelló.

Cal recordar que, mesos enrere, l’Àrea de Reciclatge i Gestió de Residus, mitjançant l’equip d’educació ambiental, va realitzar un estudi en el qual van participar tant els comerços com els veïns i veïnes de Castelló, així com el sector de l’hostaleria de la ciutat. L’estudi recollia una acceptació de més del 80% en quant a la recollida selectiva i, també, va servir per escoltar les propostes de millores de la població respecte al reciclatge i la gestió de residus que ara aplica l’administració municipal.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: