Castelló executarà d’ofici la neteja dels solars privats per garantir un manteniment adequat

L’Ajuntament de Castelló ha contractat els serveis de manteniment de solars, amb un cost de 90.000 euros anual. Mitjançant aquests serveis, el consistori podrà actuar en el condicionament de solars públics de la ciutat. A més el també actuarà en aquells solars de titularitat privada en els quals les condicions no siguen les adients i on els propietaris no es responsabilitzen de la neteja. Posteriorment, l’administració municipal carregarà els costos de l’actuació al o la titular del terreny.

“Com a govern municipal, tenim el repte de donar resposta al manteniment dels solars abandonats de la ciutat”, tal i com ha dit el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia. En eixe sentit, l’edil ha valorat que “el contracte ens facilitarà les actuacions en les parcel·les pertinents i evitar la proliferació de plagues a Castelló”. Garcia ha recordat que “el terme municipal de Castelló té una gran quantitat de solars abandonats i mantenir-en los bones condicions és un repte en el qual estem invertint grans esforços”.

Així les coses, el contracte permetrà condicionar i netejar els solars en què hi haja vegetació salvatge i arbrat i retirar també restes d’escombraries. El consistori busca reduir els riscos d’insalubritat i, per tant, que els tractament preventius de plagues siguen més efectius. A més a més, aquest servei permetrà fer una gestió adequada dels residus abandonats en aquests espais. La durada de la contractació serà de tres anys, amb possibilitat de prorrogar-lo fins a dos anualitats més.

Tal com estableix el procediment en aquestes situacions, el consistori notifica a la propietat l’actuació, assegurant l’administració el personal i la maquinària així com els recursos adients per a l’execució de la neteja i condicionament de la parcel·la.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló ha creat recentment un programa per al manteniment de solars. La nova àrea disposa d’un equip format per tres professionals, amb un o una tècnic administratiu i un altre d’administració general i un arquitecte tècnic.

Així mateix, des de que la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus han clausurat 51 abocadors il·legals a la ciutat. Al mateix temps, va iniciar una campanya informativa per indicar on es situen aquests “punts negres” i per a advertir de les possibles sancions econòmiques derivades de l’abandonament de voluminosos. Tot i que l’Ajuntament ha actuat en el mateix sentit arreu dels districtes de la ciutat i en les zones d’on s’han rebut més avisos, el consistori recorda que la ciutadania pot fer arribar els avisos mitjançant l’Aplicació del Servei de Manteniment de la Ciutat (https://smc.castello.es/app/es).

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: