Castelló estrena el curt ‘Guiones sin papeles’ pel Dia Internacional de les Persones Migrants

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit aquest divendres a l’estrena del curtmetratge ‘Guiones sin papeles’ elaborat des del Negociat de Convivència Social i Interculturalitat de la Regidoria de Benestar Social i que s’ha donat a conéixer en la vespra del Dia Internacional de les Persones Migrants, que es commemora aquest dissabte 18 de desembre. El curtmetratge ha sigut dirigit per l’actor Noureddine El Attab (que ha treballat en sèries com ‘El Príncipe’, ‘30 Monedas’, ‘Cuéntame’ o ‘La que se avecina’, entre altres) i es tracta d’una creació realitzada per part d’un grup de joves participants en el programa municipal d’intervenció comunitària intercultural. Un grup que, com a pas previ al rodatge, va treballar durant quatre mesos en un procés d’aprenentatge, cohesió grupal i adquisició de competències artístiques, així com en el desenvolupament de la idea i creació del guió.

Marco ha destacat que es tracta d’una iniciativa “amb la qual el consistori ha explorat les possibilitats del cinema social amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre la realitat que viuen els i les menors migrants”. “Aquest govern municipal aposta per la interculturalitat com a model de gestió de la diversitat cultural i per a això, l’III Pla Castelló Ciutat Intercultural 2019-2023 va situar entre les seues línies estratègiques la mediació creativa per a crear espais de convivència i reflexió a través de l’art”, ha indicat.

L’estrena del curt, al qual també ha assistit la regidora de Benestar Social, Mary Carmen Ribera, ha tingut lloc en el saló d’esdeveniments de Celebrity Lledó. L’acte ha comptat a més amb la presència de l’actor i director de cinema, guanyador d’un Goya, Abdelatif Hwidar. Està previst que la cinta es projecte a partir del pròxim any per al públic en general i presentar-la a pròxims festivals de cinema social. Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI) i del projecte ‘Intercultural Cities’ del Consell d’Europa.

Amb ‘Guiones sin papeles’ l’Ajuntament impulsa un projecte de cinema social per a promoure la gestió positiva de la diversitat cultural. El curtmetratge suposa la finalització d’un treball participatiu de transformació social a través de disciplines artístiques, en el qual joves de diferents nacionalitats s’uneixen per a visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre la realitat que viuen menors migrants que, per diversos motius, es veuen obligats i obligades a fugir solos dels seus països i a fer front a un projecte migratori, amb les adversitats i disjuntives que això comporta. L’audiovisual té com a fi conscienciar i sensibilitzar entorn de la realitat de xiquets i xiquetes que emprenen un viatge sense referents familiars cap a fronteres europees, així com visibilitzar la gran diferència que suposa l’haver nascut en un costat o en un altre del Mediterrani a través d’una història de dos adolescents que naveguen per les seues aigües per motius totalment oposats.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: