CulturaDestacatGastronomiaPolítica

Castelló encarrega un estudi de producte de turisme gastronòmic per a posicionar-se com a destinació multiexperiencial

El Pla Estratègic de Turisme de Castelló de la Plana (2017) ja va identificar el turisme gastronòmic com un producte clau i transversal, per al desenvolupament i consolidació de la imatge turística de la capital de la Plana. Enfortir les relacions entre empreses del sector, fomentar la connexió entre el sector agrícola i pesquer amb el de restauració i allotjament o potenciar l’oferta de productes i gastronomia basat en productes locals eren algunes de les línies de treball que s’apuntaven.

El Patronat Municipal de Turisme, dirigit per la regidora Patricia Puerta, ha creat la marca Castelló Gastronòmic amb l’objectiu de sumar sinergies i fer-se lloc en el mercat del turisme gastronòmic. Ara fa un pas més per a complir amb aqueixos objectius, dotar de més contingut a la marca gastronòmica i contextualitzar les diverses iniciatives gastronòmiques existents en una estratègia de producte gastronòmic comú. L’edil Patricia Puerta ha anunciat la posada en marxa de “un estudi de producte de turisme gastronòmic de Castelló de la Plana amb la voluntat de dissenyar un producte competitiu i sostenible que contribuïsca a la diferenciació, desestacionalització i posicionament de la ciutat”.

Puerta ha reivindicat els avantatges de “generar un espai d’anàlisi i reflexió de l’estat dels recursos gastronòmics actuals i potencials del territori per a esprémer tot el potencial de Castelló com a referent del turisme gastronòmic”.

Amb l’elaboració d’aquest estudi, inspirat en el decàleg gastronòmic, Castelló aposta per ser una destinació líder en l’estratègia gastronòmica l’*Exquisit Mediterrani impulsada per Turisme Comunitat Valenciana i reivindica el seu interés a formar part de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i el seu Consell de Governança.

“Un primer avanç d’aquest estudi proposa que el disseny del producte turístic gastronòmic de Castelló, s’ha de basar en tres eixos clau: el producte local, el talent dels nostres professionals i el paisatge com a element associat a la identitat productiva de la destinació”, segons ha exposat Patricia Puerta.

L’estudi de producte de turisme gastronòmic encarregat pel Patronat Municipal de Turisme pretén potenciar l’aposta pels productes de proximitat; una gastronomia més saludable i sostenible; la dinamització de la memòria gastronòmica local; posicionar a Castelló com a centre de referència en el mediterrani per a l’aprenentatge i la investigació gastronòmica; convertir la ciutat en destinació gastronòmica multiexperiencial; convertir la gastronomia en aliada de la conservació del nostre paisatge de contrastos, entre mar i muntanya i esprémer al màxim l’aposta per diferenciar-se com a territori d’Hospitalitat.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint