Castelló en Moviment presenta al.legacions a la nova ordenança de publicitat pr a prohibir anuncis sexistes i homofobs

Informació i Fot: http://www.castelloenmoviment.org

El passat 5 d’octubre es va anunciar en el BOP l’aprovació inicial de l’Ordenança municipal d’instal·lació d’elements de publicitat visibles des de la via pública de l’Ajuntament de Castelló de la Plana. Durant un mes roman obert el període de presentació de reclamacions i suggeriments a aquesta nova ordenança.

Un una bateria de propostes entre les quals destaca eliminar la publicitat sexista i homòfoba dels espais públics.
L’agrupació electoral, Castelló en Moviment, ha anunciat que preparen una bateria de propostes entre les quals destaca eliminar la publicitat sexista i homòfoba dels espais públics, el que per exemple afecta els anuncis de prostíbuls o campanyes com la del autobús de HazteOir. De fet, la formació municipalista ha recordat que el 2012 la regidora del PSPV, Carmen Oliver, va denunciar davant l’Observatori de Publicitat No Sexista, dependent de la Conselleria de Justícia i Benestar Social de la Generalitat Valenciana, l’existència de publicitat de prostíbuls visibles des de l’espai públic.

L’Ordenança que es vol aprovar obre una oportunitat per complir amb la llei per a la igualtat efectiva de dones i homes en el que és relatiu als missatges publicitaris
La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha declarat que «l’Ordenança que es vol aprovar obre una oportunitat per complir amb la llei per a la igualtat efectiva de dones i homes en el que és relatiu als missatges publicitaris i per evitar campanyes homòfobes. Hem d’aprofitar-la per a avançar en l’àmbit de respecte als drets humans».

De fet, tal com han recordat des del grup assembleari, el març del 2016 la Conselleria de transports de la Generalitat Valenciana va enviar una circular a diferents associacions vinculades al sector recordant la normativa autonòmica que obliga a la retirada de la publicitat de prostíbuls visibles des de la via pública.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: