Castelló duplica els recursos per a la promoció del reciclatge amb la col·laboració del Consell

La Conselleria de Transició Ecològica contribueix amb 10.000 conjunts de bosses per a la separació de vidre, envasos i paper i cartró que arribaran a les llars de Castelló.

L’Ajuntament de Castelló duplica els recursos per al foment del reciclatge gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Transició Ecològica. Mitjançant la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, el Consell ha lliurat al consistori 10.000 conjunts de bosses per a la recollida selectiva, les quals arribaran a les cases dels castellonencs i de les castellonenques mitjançant la campanya de promoció de reciclatge que porta a terme l’equip municipal d’educació ambiental.

Amb aquesta aportació, la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus disposa de nou materials per a facilitar el fomentar la separació domiciliària. Mitjançant aquesta campanya, el consistori informa a la ciutadania sobre l’impacte dels residus generats i obté dades sobre la recollida selectiva a la ciutat. La campanya té també com a objectiu fomentar la correcta separació de residus en les cases així com donar a conèixer la posada en marxa i el funcionament del servei de recollida de la matèria orgànica, activat al setembre de 2020.

“Al 2020 vam batre rècord de reciclatge i volem continuar aprofundint en eixa tendència i consolidant eixos hàbits perquè tota la brossa que separem és brossa que es gestiona correctament i es pot reconvertir, transformar i reutilitzar”, ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, qui ha visitat aquest matí el magatzem municipal per a coordinar la distribució dels nous materials. L’edil ha agraït “la disposició del director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, a col·laborar per a fer créixer aquesta campanya que farà arribar la informació i els mitjans a la ciutadania per a reciclar a casa”.

Cal destacar que,del del mes de març, l’equip d’educació ambiental de Castelló reparteix conjunts de bosses de ràfia de les tres fraccions de recollida (paper, envasos lleugers i vidre) en diverses ubicacions de la ciutat, on també informa sobre l’ús de cada contenidor i sobre com incorporar rutines sostenibles a la llar. D’altra banda, el consistori també reparteix cubs de xicotet format amb la forma dels contenidors de les diferents fraccions per a centres educatius, dependències municipals i per als comerços de la ciutat, una eina per a conscienciar sobre la importància de la separació en tots els àmbits.

Les educadores i els educadors ambientals de Castelló distribueixen aquestes bosses de ràfia a prop dels ecoparcs mòbils, al costat de illes de contenidors per al reciclatge i a les places i carrers amb major afluència de vianants. A més de lliurar els materials, els i les professionals del servei expliquen els punts a favor de la recollida selectiva i l’estalvi de recursos naturals i econòmics que suposen aquests hàbits. L’Ajuntament també informa sobre la gratuïtat del servei de recollida de poda i estris, així com de la disponibilitat de l’ecoparc municipal i de l’ecoparc mòbil.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: