Castelló destinarà 2,8 milions fins a 2025 a ‘vals de compra’ per a famílies vulnerables

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat aqueix dijous l’expedient per a contractar el subministrament de ‘vals de compra’ destinats a l’adquisició d’aliments i productes d’higiene per a persones en situació de vulnerabilitat social i beneficiàries de prestacions socials per part de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància. El pressupost estimat de la contractació ascendeix a 2,8 milions d’euros (IVA exempt) durant tres anys, en un període previst de gener de 2023 fins a desembre de 2025, i dues possibles pròrrogues per 1,8 milions.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat que “les polítiques socials i de benestar de la ciutadania han sigut una prioritat per al govern municipal. “Des de 2015 hem incrementat el pressupost destinat a pal·liar situacions de pobresa i risc d’exclusió social, també aquest any 2022 el pressupost ha augmentat respecte a l’anterior”, ha apuntat. Marco ha destacat que aquesta contractació persegueix “agilitar el procés perquè les persones i famílies en situació de vulnerabilitat o exclusió social puguen utilitzar els ‘vals de compra’ per a alimentació i productes de necessitat”.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha explicat que aquesta contractació “persegueix articular un mecanisme àgil i efectiu per a aquestes prestacions econòmiques dirigides a garantir les necessitats bàsiques com l’alimentació i productes d’higiene per a persones en situacions de necessitat, vulnerabilitat i/o exclusió social”.

Per a això, la Junta de Govern Local ha aprovat la contractació del subministrament de ‘vals de compra’ perquè els equips d’atenció primària bàsica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Castelló puga entregar-los a persones que presenten situacions de necessitat. La concessió d’aquestes prestacions requereix d’una valoració i proposta prèvia dels professionals dels equips d’atenció primària bàsica de serveis socials. Tal com recull el plec de prescripcions tècniques, l’adjudicatari/a entregarà els vals de compra en un termini màxim de huit dies hàbils des de la petició.

El valor estimat de la contractació ascendeix a 2,8 milions en tres anys, 937.250 euros (IVA exempt) per a cada anualitat. La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dijous l’expedient per a la contractació, que comprén el plec de clàusules administratives particulars i el de prescripcions tècniques que regiran la contractació.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: