Castelló aprova el projecte del col·lector del Barranc del Sol en Sant Agustí i Sant Marcos

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’última Junta de Govern Local, ha aprovat el projecte i l’expedient de contractació de les obres de construcció d’un col·lector de pluvials al carrer Barranquet del barri de Sant Agustí i Sant Marcos, amb un pressupost del contracte de 2,9 milions d’euros i un termini d’execució de 12 mesos. El projecte té com a objectiu fonamental atallar els problemes d’inundació que en l’actualitat es produeixen en la zona, mitjançant l’execució d’un col·lector que discorrerà entre la intersecció de l’actual Barranco del Sol amb la Quadra Segona-carrer Barranquet, i la intersecció del carrer Barranquet i l’antiga N-340 a l’altura de l’Hospital General.

Amb aquesta actuació es pretén atallar els problemes d’inundació que actualment es produeixen durant episodis de pluges en la zona del Barranquet i Quadra Segona. Per a això, s’ha previst l’execució d’un col·lector de pluvials sota el carrer actual que capte les aigües en la intersecció entre el Barranc del Sol i el Camí de la Quadra Segona fins als marcs executats per les obres de soterrament del tren. Així mateix, en aquest projecte es preveu la reposició dels serveis existents, les voreres i els vials afectats per les obres.

“Aprovem el projecte per a donar resposta a una de les demandes reiterades durant anys pels veïns i veïnes del barri de Sant Agustí i Sant Marcos. Una obres necessàries en el Barranc del Sol que acabaran amb les inundacions de la zona després de cada episodi de fortes pluges”, ha detallat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. El regidor d’Obres i Projectes Urbans, José Luis López, per part seua, ha apuntat que aquesta obra reivindicada històricament “atallarà els problemes d’inundabilitat al mateix temps que contribuirà a millorar un dels accessos a la ciutat”.

El plec de clàusules administratives particulars que han de regir mitjançant procediment obert la contractació de les obres contempla, entre els criteris socials, la creació d’ocupació per a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral, així com el foment de la presència femenina en professions o llocs tradicionalment ocupats de manera majoritària per homes. A més, entre altres qüestions, fixa el termini de presentació de proposicions en 26 dies naturals a comptar des del següent a la publicació de l’anunci de licitació en la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: