Castelló aplicarà un pla d’estalvi energètic en la il·luminació nadalenca d’enguany

L’Ajuntament de Castelló està treballant en un pla d’estalvi energètic en la il·luminació de Nadal d’enguany, que passa per reduir horaris i punts de llum, i acurtar el període d’encesa respecte a altres anys.

“Són noves mesures d’estalvi energètic en un context global d’encariment dels costos de l’energia, en línia amb les quals s’aplicaran en altres municipis i que, a més, permetran disposar de més recursos municipals per a polítiques que ajuden a les famílies”, ha explicat el regidor d’Obres i Projectes Urbans, José Luis López. “Aquest pla d’estalvi energètic, que acabarem de definir i perfilar en els pròxims dies, segueix les recomanacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en eficiència energètica”, ha detallat López.

Mancant ultimar el pla, la il·luminació se centrarà en zones més comercials del centre de la ciutat, en carrers com Alloza, Colón, Enmig, Major, Navarra o Avinguda del Rei, entre altres, “amb l’objectiu de contribuir a dinamitzar les compres de proximitat en aquestes dates nadalenques”, com ha explicat el regidor d’Obres i Projectes Urbans, qui assenyala que “les administracions públiques han de donar exemple en mesures d’estalvi, sense renunciar al reclam comercial que suposa encendre les llums nadalenques”.

Es tracta de reduir el consum i ser responsables amb l’aplicació de mesures d’estalvi energètic durant el Nadal, en línia amb altres accions d’eficiència energètica que porta implementant l’Ajuntament fa temps. Entre elles, la renovació de la xarxa d’enllumenat públic urbà mitjançant la substitució per tecnologia led, o l’impuls de projectes com la instal·lació de plaques fotovoltaiques i de millora de la il·luminació i l’eficiència energètica en diverses instal·lacions esportives municipals, entre altres.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: