Castelló apagarà una vintena d’edificis a les 22.00 hores per a ampliar les mesures d’estalvi energètic

L’Ajuntament de Castelló apagarà la il·luminació exterior d’una vintena d’edificis i locals municipals a partir de les 22.00 hores com a nova mesura d’estalvi energètic i després de l’aprovació del Reial decret llei 14/2022, d’1 d’agost de mesures d’estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural.

En concret, s’ha disposat a partir de hui l’apagat a la citada hora del Palau Municipal, l’Edifici Nou, el Mercat central, el Fadrí, la basílica de la Mare de Déu de Lledó, l’ermita de la Magdalena, les Tinences d’Alcaldia, el Palau de la Festa, l’edifici de la Marina, el Casal Jove, el Planetari, Serveis Socials, els espais de lectura, el Museu Etnològic i el Museu de la Mar.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha manifestat que “cal reduir el consum, ser solidaris i responsables” amb l’aplicació de noves mesures d’estalvi energètic. Marco ha apuntat que “des de l’Ajuntament venim aplicant mesures d’eficiència energètica de gran abast com ha sigut la completa renovació de la xarxa d’enllumenat públic urbà mitjançant la substitució per tecnologia LED de 24.000 lluminàries, una actuació que reflecteix que el nostre avanç cap a una economia baixa en carboni i que estem fent passos importants que permeten reduir la nostra factura de la llum”. No obstant això, ha assenyalat la importància de continuar aplicant noves mesures en la línia del pla de xoc aprovat pel Govern.

Quant a l’enllumenat interior, els edificis públics municipals ja disposen d’un apagat programat. Així, per exemple, tant en l’Edifici Noble, com en les dependències de Quatre Cantons i de l’Edifici Nou, la llum s’apaga automàticament a les 20.00 hores, a més de comptar amb detectors del moviment que provoquen l’apagat quan no hi ha persones en les estades. En tot cas, el protocol d’actuacions en adopció de les mesures previstes en l’RDL 14/2022 inclou la programació perquè totes les dependències municipals disposen d’un apagat automàtic de l’enllumenat interior a partir de les 22.00 hores.

D’altra banda, i en compliment de l’assenyalat en el citat RDL, la temperatura de l’aire s’ajustarà al recollit en el text, de manera que no siga superior a 19° en recintes calefactats ni inferior a 27° en recintes refrigerats.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: