Castelló ampliarà el parc públic d’habitatge amb la rehabilitació sostenible d’un edifici

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui amb el vicepresident i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez *Dalmau, el projecte pilot d’Innovació i Sostenibilitat en l’Arquitectura que la Conselleria durà a terme a Castelló per a rehabilitar l’edifici situat en l’avinguda Caputxins, número 32.
“Un projecte que valorem de forma molt positiva, perquè permetrà ampliar el parc públic d’habitatge de Castelló amb criteris de sostenibilitat i d’eficiència energètica”, ha assegurat l’alcaldessa. “Continuem treballant per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, amb polítiques d’habitatge que són fonamentals per a sumar esforços i atendre les necessitats de la ciutadania. Avancem en la transformació de la ciutat amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”, ha recalcat.
El projecte suposarà una inversió de 1,9 milions d’euros i contempla la rehabilitació de l’edifici i una ampliació de dues noves plantes sobre les existents, amb l’objectiu de construir, com a mínim, 12 habitatges públics, segons ha detallat el conseller Martínez *Dalmau. La reforma de l’immoble, que data de 1962 i compta amb una superfície construïda de 1.100 metres quadrats, es durà a terme una vegada seleccionat el projecte d’habitatge públic a través d’un concurs públic. El pla triat haurà de mirar cap a la transició ecològica en el sector de la construcció i l’arquitectura, donant suport a la lluita contra el canvi climàtic gràcies a la innovació aplicada.
El concurs es resoldrà en dues fases. Una primera en la qual no es limitarà el nombre de participants i una segona a la qual únicament accediran, com a màxim, les cinc millors propostes i es concediran premis, de 5.000 euros cadascun, als finalistes que accedisquen a la segona fase del concurs.
En la reunió mantinguda hui a l’Ajuntament per a abordar aquest projecte, han sigut presents, a més de l’alcaldessa i el conseller, el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, la directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, i el director general de la Entitat Valenciana d’Habitatge (Evha), Alberto Aznar.
Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: