Castelló amplia la xarxa neta en les dependències municipals i recupera més eines de gestió interna

L’Ajuntament de Castelló, a través del departament d’Administració Electrònica i Innovació Digital, està avançant en el restabliment del sistema informàtic i de les eines de gestió després del ciberatac detectat el passat 30 de març. Així, s’està aconseguint ampliar la xarxa neta en les dependències municipals i continuen recuperant-se eines d’ús específic per part de les diferents àrees municipals. Així mateix, es continuen repartint noves credencials als treballadors i treballadores municipals per a reforçar així la seguretat interna. Uns avanços dels quals s’ha donat compte en la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) celebrada aquest dimecres.

“Estem treballant sense descans i avançant dia a dia per a restablir el sistema informàtic després del ciberatac. El restabliment està sent progressiu i esperem reprendre la normalitat en el menor temps possible”, ha explicat la regidora d’Administració Electrònica i Innovació Digital, Monica Barabás.

Als avanços en l’ampliació de la xarxa neta i en la recuperació d’eines de gestió interna, se suma el restabliment de la pàgina web municipal http://www.castello.es que es va aconseguir ahir. A més, cal recordar que l’Ajuntament va aconseguir restablir ja serveis d’atenció a la ciutadania com la seu electrònica per a la realització de tràmits i presentació de sol·licituds de manera telemàtica i va instal·lar equips segurs per a reprendre l’atenció presencial al Palau de la Festa i en les tinences d’alcaldia.

L’atenció presencial a la ciutadania per a poder iniciar tramitacions es va recuperar el dimecres passat, tant en Atenció Integrada com per a gestions d’altres àrees municipals com l’Agència de Desenvolupament Local, Comerç i mercats, Sanitat, Consum, Urbanisme, Atenció Tributària i Habitatge. També s’han pres mesures de caràcter administratiu com l’ampliació de terminis per a la presentació de sol·licituds de tràmits com les Ajudes Parèntesis o Jornals de Vila, entre altres.

Cal recordar que tant l’origen del ciberatac com l’existència en la ‘deep web’ d’informació encriptada robada a l’Ajuntament després de l’atac informàtic està sent investigat per part de la Policia Nacional, en col·laboració amb el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana i el Centre Criptològic Nacional, dependent del Ministeri de Defensa. També ha sigut notificat a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Informació i Foto: Ajuntament de castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: