Castelló amplia els terminis de presentació de sol·licituds i tràmits després de l’atac informàtic

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha acordat hui ampliar els terminis de presentació de sol·licituds i altres tràmits sotmesos a termini que hagen de ser realitzats pels interessats en els procediments municipals que no hagueren vençut abans del dimarts 30 de març. L’ampliació es realitzarà per un període de deu dies hàbils a comptar des de l’endemà en què es procedisca a la reobertura dels serveis d’atenció presencial de registre. Aquesta ampliació s’aplicarà en tramitacions de subvencions, ajudes com les del Pla Resistir, presentació a oposicions o sol·licituds per al programa de Jornals de Vila.

Aquest acord es pren considerant la situació excepcional motivada pel ciberatac patit per l’Ajuntament de Castelló que impedeix el normal funcionament dels serveis des de dimarts passat, 30 de març. Així ho han traslladat el portaveu de l’equip de govern, José Luis López, i la regidora d’Administració Electrònica i Innovació Digital, Monica Barabás, donant compte també del balanç de l’atac informàtic tractat en el si del Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal) celebrat hui a primera hora per a abordar de nou de manera específica la situació.

Segons ha explicat Barabás, després d’aconseguir neutralitzar ahir l’atac, eliminant el problema de seguretat, “s’està treballant perquè en les pròximes hores es puga restaurar la principal eina interna de gestió administrativa que ens permetrà ja reprendre part de l’activitat administrativa”. I a nivell extern, “la previsió és que en els pròxims dies puguem tornar a habilitar la seu electrònica”, ha avançat. “Estem fent passos importants en el restabliment del sistema de manera molt àgil gràcies als serveis tècnics d’aquest Ajuntament i treballem per a restaurar el sistema al més prompte possible per a minimitzar l’afecció als serveis a la ciutadania, però no podem marcar terminis més concrets encara per al restabliment complet perquè els processos són complexos”, ha dit.

Respecte al sistema de seguretat informàtica de l’Ajuntament de Castelló, Barabás ha explicat que compleix els estàndards exigits per l’Esquema Nacional de Seguretat en matèria de ciberseguretat per a administracions municipals. De fet, ha recalcat la regidora, el sistema de ciberseguretat del consistori es va actualitzar fa a penes uns dies, per la qual cosa no hi havia vulnerabilitats motivades per desactualitzacions.

“Diàriament es registren uns 40/50 intents d’atacs informàtics que són bloquejats. És a dir, que els sistemes de seguretat funcionen”, ha indicat, recordant que el virus que ha atacat a l’Ajuntament de Castelló és una nova versió de ransomware, que és un virus que entra en el sistema informàtic i encripta la informació de manera que es bloqueja l’accés a ella i es demana un rescat a canvi de desencriptar-la.

Informació i Foto. Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: