Castelló adjudica la segona fase de la reforma de la Cambra Agrària amb un cost de 313.000 €

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló ha adjudicat les obres de la segona fase de la reforma de la Cambra Agrària a l’empresa Civicons amb un cost de 313.000 euros. L’actuació té un termini d’execució de 15 setmanes i contempla una millora de la coberta per a potenciar l’eficiència energètica i una pintura de la façana.

“En dos anys s’han invertit prop de 500.000 euros en la Cambra Agrària gràcies al programa Reconstruïm els Pobles de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, un finançament important que va en la línia de Regidoria de Transició Ecològica de recuperar el Servei Municipal Agrari que oferisca assessorament i acompanyament al sector primari per a ajudar a la seua reactivació”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

“Treballem per a continuar millorant el patrimoni municipal i aquesta nova fase d’obres en la Cambra Agrària és un exemple d’això”, ha resaltat el regidor d’Urbanisme, José Luis López. “Reformarem la coberta de l’edifici del consell agrari amb l’objectiu de millorar la seua eficiència energètica i amb això disposarem d’un millor edifici, més eficient, per a donar servei a la ciutadania”, ha detallat López.

El projecte reemplaçarà l’actual capa de la coberta amb la finalitat de millorar el seu balanç energètic per un sistema que incorpora aïllament tèrmic. Així mateix, l’empresa ha introduït com a millora una pintura de la façana. La proposta respectarà les característiques arquitectòniques, constructives i històriques de l’immoble, que va ser construït en 1931 i forma part del catàleg del patrimoni municipal.

L’Ajuntament va impulsar en 2021 una primera fase del reforma, finançada també per la Vicepresidència Segona de la Generalitat, amb una inversió de 176.000 euros, que va suposar el canvi de 103 peces de fusteria exterior de la façana i patis interiors, portes, finestres i balconeres, a fi d’avançar en eficiència energètica.

De manera paral·lela s’està portant a terme la instal·lació d’un ascensor i l’eliminació de barreres arquitectòniques per a garantir l’accessibilitat.

La Cambra Agrària acull l’estructura administrativa de la Regidoria de Transició Ecològica, la Policia Rural, la Brigada Rural, les seus dels tres sindicats de reg, rep permisos de crema, realitza labors d’assessorament i acull diferents cursos formatius i exposicions relacionades amb l’activitat agroalimentària. Així mateix, la sala d’actes és d’ús públic.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: