Castelló acull el V Campionat d’Scrabble escolar en valencià

El Palau de la Festa de Castelló serà la seu del V Campionat d’Scrabble en Valencià al llarg de tot el matí del pròxim dijous 7 d’abril. Una jornada educativa, pedagògica i d’oci en la qual participaran alumnes de secundària de centres educatius de Castelló, Almenara, Nules, Vila-real, Almassora, Benassal i Onda.

L’Ajuntament de Castelló. a través de la Regidoria de Foment del Valencià dirigida per l’edil Francesc Mezquita, conjuntament amb el Club d’Scrabble Castelló Comarques organitzen aquesta competició lúdica i complementària en l’ensenyament del valencià.

El campionat d’aquesta edició del curs 2021-2022, que reunirà 250 alumnes i que es desenvolupa per parelles, dona una plaça a la XI Final del Campionat d’Scrabble Escolar en Català que se celebrarà a Barcelona.

El regidor d’Educació i Plurilingüisme de l’Ajuntament de Castello, Francesc Mezquita, ha assenyalat que “aquest campionat és una festa escolar i, sobretot, una oportunitat per a promoure l’ús del valencià des de la cooperació, la diversió i, com no, la competitivitat positiva. Valors importantíssims en aquesta etapa educativa”. “L’scrabble és una bona eina per a fer ús de la imaginació, l’enginy, i per suposat, d’enriquir i ampliar el vocabulari en valencià”, ha afegit Mezquita.

L’scrabble és un joc de taula en el qual cada jugador intenta guanyar punts mitjançant la construcció de paraules sobre un tauler de 15×15 caselles quadrades. Les paraules poden formar-se, sempre que apareguen en el diccionari estàndard, de forma horitzontal o verticalment i es poden creuar.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: