Castelló activa la revisió de 15 habitatges oferits a la bossa de lloguer social i al pla de compra pública

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha activat la revisió de 15 habitatges que han sigut oferides per a incorporar-se a la bossa de lloguer social i al pla de compra pública. El departament de María Jesús Garrido destaca que aquesta inspecció avaluarà si compleixen els plecs de condicions i confia a incrementar d’aquesta manera el parc públic d’habitatge.

“Tenim l’objectiu en aquesta legislatura de rellançar les polítiques d’habitatge i ampliar el parc públic municipal. L’increment del preu del lloguer i la crisi econòmica estan agreujant la situació de l’habitatge i des de l’Ajuntament estem fent tot l’esforç per a estendre la cobertura social”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora ha explicat que en una reunió aquest dijous amb tècnics de l’àrea d’Urbanisme s’ha acordat l’inici a partir de la setmana que ve de les inspeccions per part d’un aparellador en set habitatges que s’han presentat per al pla de compra d’habitatge i en huit per a la bossa de lloguer social. Aquesta labor es durà a terme durant aquest mes. Si compleixen les condicions, set serien adquirides per l’Ajuntament i augmentarien la xifra actual de 227 habitatges municipals, mentre altres huit s’afegirien a la bossa de lloguer social.

Garrido destaca que aquesta sol·licituds parteixen de propietaris particulars i lamenta «la falta d’interés de les entitats financeres malgrat acumular desenes d’habitatges buits”.

Cal recordar que el pla de compra disposa d’un pressupost de 1,8 milions d’euros, estant valorat cada habitatge en un màxim de 101.000 euros. Per part seua, la bossa de lloguer social contempla incentius als propietaris per cedir habitatges a un preu màxim de 4 euros per metre quadrat: concretament, 1.500 euros anuals, un depòsit de fins a 3.500 per a impagaments i desperfectes; ajudes de fins a 4.000 per a reformes d’interior, bonificació d’un 90% en l’IBI i assessorament de l’Oficina d’Habitatge.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: