Castelló activa la campanya ‘Castelló Conviu’ i una web informativa del sistema de càmeres

L’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una nova campanya informativa sota una marca paraigua denominada Castelló Conviu, que incideix en la importància de compartir l’espai públic, que es convisca a la ciutat de forma més respectuosa, amable, sostenible, segura i saludable. En aquest sentit, promou una mobilitat activa i sostenible que reduïsca les emissions, i propícia espais segurs pels quals moure’s.

Trobar-se al carrer és conviure, Prendre la fresca a la plaça és conviure, o Anar al mercat a peu és conviure, són alguns dels missatges que es llançaran amb aquesta campanya presentada hui, que busca transmetre els principis de la convivència en l’espai públic. La campanya arranca amb una pàgina web castelloconviu.castello.es i la difusió es farà també a través de les xarxes socials municipals i pròximament se sumaran altres vies per a informar la ciutadania com els Mupis (Mobiliari Urbà com a Punt d’Informació) instal·lats en la via pública i altres suports.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha donat a conéixer hui la campanya Castelló Conviu i la nova pàgina web, que ja està activa. “Una de les primeres accions d’aquesta campanya i d’aquesta web és la difusió de la informació relativa al nou sistema de control d’accés al nucli històric, i pròximament s’anirà nodrint de més informació i de mesures en matèria de mobilitat o de sostenibilitat”, ha detallat Ribes. “A través de la web, la ciutadania pot consultar ja de manera senzilla i accessible tota la informació referent als accessos al nucli històric”, ha especificat l’edil de Mobilitat Sostenible.

Entre altres continguts, la web recull informació sobre el sistema de control d’accés a la zona restringida Nucli Històric a través del circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules (OCR). Així, castelloconviu.castello.es inclou la sol·licitud d’autoritzacions, de permisos puntuals, un mapa amb les ubicacions de les càmeres i dels pàrquings públics (als quals es pot accedir sense ser sancionat). A més d’un apartat bàsic de preguntes freqüents que es pot anar ampliant en funció de les necessitats.

El regidor de Mobilitat Sostenible també ha explicat que Castelló Conviu “segueix la línia marcada per l’Horitzó Europa, un programa dirigit per la Unió Europea que busca contribuir al desenvolupament sostenible de les ciutats, impulsant la seua competitivitat i creixement”. I en aquest sentit ha recalcat que reforça el treball que ja fa Castelló encaminat a pacificar el centre de la ciutat perquè siga una Zona de Baixes Emissions, anticipant-se així a la llei estatal de canvi climàtic que farà obligatòries aquestes zones en 2023.

D’altra banda, Ribes ha recordat que fins al 10 de gener està prorrogat el termini informatiu del sistema de control d’accés a la zona restringida Nucli Històric a través del circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules (OCR). A més, ha posat l’accent de nou que el cost de les multes per infringir el nou sistema serà sensiblement menor a l’estipulat en el primer període de funcionament; sent de 80 euros i de 40 euros ràpid pagament. “Això demostra com ja hem dit en més ocasions, que el nou sistema de control d’accés al nucli històric no té un afany recaptatori, sinó l’objectiu de reduir el pas de vehicles pel centre i amb això les emissions”, ha puntualitzat.

Fins llavors, es continuen enviant notes informatives de sanció, sense multa, als titulars dels vehicles que accedeixen a la zona restringida sense estar autoritzats, com a mesura de conscienciació i perquè siguen coneixedors del nou sistema de control amb càmeres.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: