Castelló accelera les obres de manteniment a les escoles amb actuacions a 17 centres

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló accelera aquest darrer trimestre de l’any les obres de manteniment, millora i rehabilitació en les escoles i des d’aquest estiu, amb la posada a punt de les instal·lacions ha executat actuacions a 17 centres de tots els districtes de la ciutat per a millorar les condicions tants de l’alumnat com del personal docent. Enmarcades dins del Pla Integral de Reformes, hi ha desde treballs als banys, als patis, acondicionament d’accesos, substitució de materials, treballs elèctrics o adequacions de les aules de 2 anys. En total, les obres superen els 400.000 €.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha assenyalat que “el manteniment de les escoles és una de les nostres prioritat, perquè estiguen en el millor estat i condicions possibles, amb l’objectiu de dignificar els col·legis públics de la ciutat, incrementant les actuacions i donant solucions a les problemàtiques que van sortint conforme avança el curs”. “És una inversió necessària per a millorar els espais educatius que, bé per la seua antiguitat o bé per les avaries i desperfectes del dia a dia cal adequar; tota actuació, xicoteta o gran, és imprescindible”, ha destacat el regidor.

Destaquen les inversions en l’adequació d’aules de 2 anys en el Carles Salvador, Sanchis Yago, Gaetà Huguet i Gregal, noves aquest curs; a més de les reformes dels aseos d’infantil en el Carles Selma i el Pintor Castell, on, a més, s’han reparat i substituït les canals de pluvials, el mateix que al Fadrell, Censal i Isabel Ferrer. S’ha acondicionar l’accés a la zona d’Infantil del Carles Sema, i, al Jaume I s’ha instal·lat una tanca a l’entrada.

Actuacions con la substitució del quadre elèctric del Juan García Ripollés se sumen a l’executada per donar solució a la fuga d’aigua al pati del centro, a més de tombar tabics per millorar espais al Guitarrista Tárrega i Estepar, i fer microobres a les resistències, endolls i altre material elèctric que no funciona a l’Illa, o subsanar deficiències de baixa tensió al Blasco Ibáñez, Gregal i Antonio Armelles. Tanmateix s’ha procedit a netejar la xarxa de sanejament de Primària de Castàlia; i a substituir persianes i finestres al Blasco Ibáñez, Sanchis Yago i Antonio Armelles.

En tramitació encara estan les actuacions per millorar el sol del pati de l’Isabel Ferrer, Blasco Ibáñez i Estepar, a més de la reforma dels banys del Sanchis Yago, que s’iniciaran en breu.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: