Carrasco: “Marco te que netejar ja els llits i barrancs de Castelló davant imminents episodis de gota freda”

La portaveu de el Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta l’alcaldessa Amparo Marco a actuar ja, sense més demora, en matèria de condicionament de llits i barrancs de la ciutat davant els imminents episodis de pluges torrencials propis d’aquests mesos de final d’estiu. “És urgent actuar des de la prevenció, encara segueixen molt recents els desperfectes que la gota freda ja ha ocasionat a la província. Si no volem que nous desastres acabin passant factura a la capital de la Plana, el govern municipal ha d’anticipar, no pot perdre més el temps “, insisteix.

La Confederació Hidrogràfica de l’Xúquer ha assegurat públicament que l’Ajuntament de Castelló té concedida, des de fa mesos, una autorització per actuar en matèria de neteja i condicionament en el barranc de la Torreta i, no obstant això, segueix en el mateix estat d’abandó de sempre , “igual que segueixen igual d’abandonats el barranquet, el barranc de el Sol, el barranc de Fraga i el Riu Sec”, afegeix Carrasco.

Aquesta mateixa setmana el Partit Popular ha demanat explicacions a l’respecte a l’equip de govern, en la Comissió dels dilluns. També han sol·licitat una resposta oficial de per què la capital de la Plana no està inclosa en els 17 municipis als quals la Confederació Hidrogràfica de l’Xúquer ha concedit aquest mateix estiu autorització per poder escometre tasques de neteja i manteniment, tenint en compte que el Ple aprovar -a proposta de el Partit Popular el passat 17 de juny-, una moció que anava precisament en aquest sentit, sanejar i mantenir en les millors condicions les lleres i barrancs de tota la ciutat perquè així ho sol·liciten, de manera generalitzada, les associacions veïnals .

“No arribem a entendre com l’equip de govern d’Amparo Marco no ha actuat ja en matèria de neteja i condicionament de llits i barrancs, quan hi ha permisos concedits des de fa mesos, com el que pertoca a l’barranc de la Torreta i sabent que entrem en uns mesos d’alta probabilitat d’episodis de gota freda, com ja hem viscut i que tants danys ha ocasionat a la província. La sorpresa va ser que el propi regidor de l’àrea assegurés no tenir coneixement de l’autorització concedida per la Confederació Hidrogràfica de l’Xúquer des de fa tants mesos, un exemple més de l’desgovern que hi ha a la ciutat “, apunta la portaveu Popular.

Per Carrasco resulta “indignant que, bé per desídia, deixadesa o simplement desinterès per donar compliment als acords plenaris, els llits i barrancs de Castelló segueixen en mal estat, amb el perill que comporta davant les pluges torrencials, elevant el risc d’inundacions” .

I recorda que el Partit Popular, després d’una reunió celebrada abans de l’estiu amb els barris de districte sud, “ja vam advertir a el govern municipal de les inquietuds dels seus veïns. Fruit d’aquesta reunió vam presentar la moció, recolzada per unanimitat, que segueix sense complir-se. No s’han dut a terme les tasques de neteja, desbrossament i manteniment de les vies que creuen la capital de la Plana tal com demanen els col·lectius veïnals de districte sud, especialment de el Grup Perpetu Socors i Santa Teresa, que veuen com l’anomenat ‘ Barranquet ‘està ple de mala herba, amb els danys que pot ocasionar a ell no discórrer l’aigua pels obstacles al seu pas “, reitera Carrasco ..

Finalment recorda que “no és la primera vegada que el govern d’Amparo Marco incompleix la seva paraula. El 26 de setembre de 2019 ja es va aprovar una iniciativa plenària en aquest mateix sentit que va quedar en paper mullat. Havent tingut temps per delati, una altra vegada, s’ha quedat el treball, que és responsabilitat d’aquest govern municipal, per fer “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: