Carrasco: “Les muntanyes d’escombraries a pocs metres de la platja al costat de l’aeroclub, en un solar municipal, no haurien d’existir a una ciutat turística com Castelló”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, i el regidor del PP Vicente Guillamón denuncien tones d’escombraries acumulades en un solar municipal al costat de l’aeroclub, a escassos metres de la platja del Gurugú. “Una imatge com aquesta, amb les conseqüències que comporta per als veïns de la zona, no deuria existir en una ciutat turística com Castelló”, explica.

La portaveu dels Populars ha comprovat personalment l’existència d’un abocador en un solar municipal, que té indignats els residents de la zona, que demanen una solució immediata. ”Els veïns que ens han fet arribar les seves queixes i ens han portat fins aquí fa mesos que suporten les males olors i les rates de grans dimensions que campen a plaer entre escombraries de tota mena que s’acumula en aquest abocador municipal il·legal: restes de menjar , cendres, plàstics…etc. Un abocador insalubre a escassos 25 metres de casa seva, amb l’agreujant que és conseqüència de la gestió municipal de l’equip de govern de Castelló, ja que aquí es dipositen les escombraries que es recullen de les platges”, explica Begoña Carrasco.

I afegeix: “Entre les tones d’escombraries apareix material de platja com hamaques, para-sols i passarel·les, i fins i tot una muntanya de cendra de la nit de Sant Joan. També hi ha restes d‟aigües brutes dels WC públics”.

“Demanem al govern d’Emparo Marco explicacions i una alternativa per al destí final de les tones d’escombraries, perquè no se segueixi perjudicant els veïns d’aquesta zona de la costa. Qualsevol municipi turístic que es preï no es pot permetre una imatge així, al costat de l’aeroclub, una infraestructura que s’hauria de potenciar com a revulsiu turístic a la nostra ciutat i no anar lligada a un abocador”, afegeix.

Carrasco recorda que la manca de neteja a la ciutat és una de les principals queixes dels castellonencs. Així ho reflecteix el darrer informe de la Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions, que és com el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) a la ciutat de Castelló. Destaca que la necessitat d’intensificar la neteja, juntament amb combatre de manera efectiva les plagues de mosquits i la manca de manteniment de carrers i camins, són les principals preocupacions dels veïns a la ciutat.

“Aquesta imatge insalubre, que es pot veure a escassos metres de la costa, dista molt de la imatge desitjable per a una destinació turística de primer ordre com hauria de ser la nostra ciutat. La gestió de l’equip de govern en matèria turística deixa molt a desitjar, falta planificació, recordem que la passarel·les de la platja es van instal·lar el 4 de juliol, estant iniciada ja la campanya d’estiu, falta feina perquè els nostres quiosquets segueixen obrint més tard que el resta, perdent oportunitats i competitivitat, falten idees, no hi ha un full de ruta en matèria turística i falta unir forces amb el conjunt del sector turístic perquè Castelló estigui entre les destinacions preferents a la costa mediterrània”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: