Carrasco lamenta el “fracàs” en matèria d’habitatge d’Amparo Marco i anuncia una iniciativa legislativa de PP contra les okupacions

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha lamentat avui el “fracàs” en matèria d’habitatge per part de l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, i ha presentat la iniciativa legislativa que està promovent el PP contra les okupacions, que permetrà modificar l’actual marc legal en matèria d’habitatge, amb l’objectiu que els propietaris vegin protegits els seus drets legítims i, a el mateix temps, quedi salvaguardat el dret a un habitatge digne per a les persones que disposen de menys recursos.

Carrasco, que ha estat acompanyada per la senadora del PP per Castelló Salomé Pradas, ha explicat que “Castelló no s’escapa de la okupació il·legal d’habitatges i, de fet, les últimes dades oficials de Govern assenyalen que el nombre d’okupacions il·legals d’immobles es ha incrementat en la província un 28% aquest any, a el passar 36 de gener a juny de 2019 a 46 en el mateix període d’aquest any “.

Davant d’aquesta problemàtica, Carrasco ha lamentat que “tenim un govern que ni fa ni deixa fer, davant d’un problema, el dels okupes i l’okupació il·legal d’habitatges, que és un assumpte que preocupa, i molt, als castellonencs” . En aquest sentit, ha recordat que “entre gener i juny d’aquest any l’equip de govern ha destinat zero euros a gestió d’habitatges municipals, zero euros a estudis en matèria d’habitatges, zero euros a habitatge social oa rehabilitació d’habitatges”, i ha afegit que “ni s’ha ampliat el parc d’habitatges socials de Castelló en una sola casa, ja que continua havent les 217 que va deixar el PP, ni s’han esgotat les ajudes disponibles. I, per no convocar, l’equip de govern ni tan sols ha convocat la taula d’habitatge “.

“Per contra, ara es dediquen a posar denúncies ia plantejar l’expropiació d’immobles, a través d’un dret de tempteig i retracte de les operacions de compravenda d’immobles, que des del Partit Popular entenem que és una invasió sobre el dret de propietat i la llibertat individual per fer amb els seus béns el que oportunament consideri millor, de manera que també presentat un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional “, ha comentat.

Pel que fa a la problemàtica de l’okupació il·legal d’habitatges, Carrasco ha detallat que “l’any passat es van presentar 82 denúncies davant les forces de seguretat, un 41% més que fa dos anys, segons el Ministeri d’Interior. I, en els últims 5 anys, s’han denunciat a la província 423 casos d’usurpacions, gairebé el doble que el 2013 “.

Al seu torn, ha destacat que “hi ha experts que estimen que a Espanya hi ha més de 100.000 vivendes okupades de manera il·legal, un miler d’elles a Castelló, i la immensa majoria dels propietaris no denuncien per coaccions”. Una problemàtica a la qual, segons ha afirmat, “se suma el repunt de l’9,6% que ha experimentat l’impagament dels lloguers, amb una mitjana d’onze denúncies a l’mes durant 2019, així com els cercles dels desnonaments, que segueixen sense tancar-se “.

Davant d’aquesta situació, Carrasco ha lamentat la “falta de respostes d’una alcaldessa que, en lloc de buscar solucions, ha fet un 0,64% de tot el que va prometre que anava a fer i prefereix mirar cap a un altre costat mentre la regidora de habitatge, tot i haver estat treballant amb la Plataforma antidesnonaments, s’ha dedicat a escalfar la butaca, encadenar-se a escales i oposar-se a la Policia Local “.

Per la seva banda, pel que fa als canvis legislatius que s’estan promovent des del PP en matèria d’habitatge, la senadora Popular Salomé Pradas ha explicat que “hem presentat al Congrés dels Diputats una proposició de llei on, en línies generals, sol·licitem que es recuperi el delicte d’usurpació, amb penes d’entre un i tres anys de presó, que es faciliti a les forces de seguretat poder fer fora els okupes dels immobles en un termini màxim de 48 hores, així com mesures per combatre la proliferació de màfies en matèria d’habitatge “.

 

 

 

 

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: