Carrasco: “La reforma del Mercat d’Abastos de Castelló de la Plana no pot ser un projecte imposat que obligui els venedors a cessar la seva activitat mínim 3 mesos”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha tornat a visitar el Mercat d’Abastos que segueix al mateix estat de

abandonament, tant a la seva estructura com a l’interior. L’anunci de l’equip de govern per reformar-lo, “en cap cas no pot ser un projecte imposat que deixi els venedors al carrer, de manera que hagin de cessar la seva activitat durant almenys tres mesos. Una actuació tan necessària no es pot convertir en un problema. No van tancar en pandèmia perquè eren essencials i no els poden obligar a tancar ara. Demanen un pla de compatibilització els 6 mesos que duri l´obra i que es pugui mantenir l´activitat comercial”, ha manifestat.

“Igual que va passar amb la Pèrgola, el govern de la socialista Amparo Marco torna a començar la casa per la teulada, van anunciar la seva reforma abans de tenir els permisos i ara està judicialitzat. Pel que fa al mercat d’Abastos, anuncien la reforma d’aquest mercat, que s’hauria d’haver fet fa anys, sense comptar amb els venedors. El seu pla passa per desallotjar-los de les instal·lacions actuals”, explica.

En aquest sentit, Carrasco insta el govern municipal a esmenar les deficiències que presenta aquest mercat comptant amb els venedors, “la reforma ha de ser compatible amb l’activitat, tal com ells demanen; si no, no té cap sentit la reforma, si per quan acabi molts ja no podran beneficiar-se de les instal·lacions perquè hauran baixat la persiana definitivament”, afegeix.

“El rebost dels aliments frescos de Castelló mereix una actuació integral que atengui les demandes dels treballadors que fa massa temps que esperen. Aquesta ha de ser una reforma conforme al que ells necessiten i no conforme al que vol el govern municipal. Diem sí a la reforma i que s’agilitzi al màxim comptant amb els venedors”, insisteix.

A més, la portaveu del PP, recorda: ”Demanem amb urgència un Pla de millora dels tres mercats municipals de Castelló, el Mercat d’Abastos, el Mercat Central i el Mercat de Sant Antoni, que acabi amb les deficiències i els posi en valor perquè fan ciutat i contribueixen a la reactivació de l’economia local. Potenciant la seva activitat estarem beneficiant molts altres sectors que necessiten una empenta enmig d’aquesta crisi”.

D´altra banda, denuncia la poca ajuda que ha demostrat l´equip de govern municipal amb els treballadors del Mercat d´Abastos. I recorda que de l’incendi que es va produir el 2018, on els venedors van haver d’avançar més de 62.300 euros de la seva butxaca perquè no es veiés perjudicada l’activitat i poder continuar abastint productes frescos, van trigar a cobrar de l’Ajuntament quatre anys.

I la mateixa deixadesa de funcions, per part del govern municipal, es va veure quan el febrer del 2021 la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va multar l’Ajuntament de Castelló, com a propietari del Mercat d’Abastos, amb 4.000 euros per danys i deteriorament de l’immoble .

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: