Carrasco: “La pèrdua de 100.000 euros per a la piscina olímpica enfronta els socis del govern sense que cap assumeixi responsabilitats”

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana al govern d’Amparo Marco que la crisi interna que manté amb els seus socis de l’Acord de Fadell, arran de les acusacions del regidor d’Esports, Omar Braina, a la formació nacionalista Compromís per la mala gestió en l’àrea d’Esports des de la passada legislatura, no afecti, ni condicioni projectes que s’han promès als castellonencs. En aquest sentit, Carrasco s’ha referit a la recent pèrdua de 100.000 euros de l’Institut Valencià de competivitat Empresarial (IVACE), per instal·lar plaques solars a la piscina Olímpica. “Una actuació que suposava la incorporació de 350 plaques solars, que anaven a estalviar una mitjana de 450.000 euros en els pròxims 25 anys, però que no es farà”, lamenta.

D’una banda, el PSPV-PSOE acusa a Compromís de gestió caòtica -per impedir fer realitat el projecte sostenible a la piscina olímpica-, i es dedica a demanar informes oficials, ocultant-als seus propis socis de govern per enxampar a contrapeu en el Ple afeándoles públicament la seva mala gestió econòmica; i d’altra banda, Compromís acusa de deslleialtat l’actitud dels socialistes, aflorant una crisi de govern basada en la divisió i la desconfiança mútua. “En lloc d’assumir responsabilitats com un sol govern, s’emboliquen en un intercanvi d’acusacions que no resolen el problema, sent els més perjudicats, com sempre, els castellonencs”, explica Carrasco.

Per als populars, aquest últim exemple de mala gestió que ha fet perdre a Castelló 100.000 euros que ja estaven compromesos per a unes instal·lacions esportives concretes, com la piscina olímpica, se suma a la llarga llista de projectes fallits per a la ciutat de Castelló. “Ningú del govern municipal pot donar lliçons quan s’han perdut 36,7 milions d’euros en matèria d’ajudes i subvencions en un període de cinc anys”, apunta la portaveu popular.

A la vista d’aquesta xifra, que s’ha publicat en els mitjans de comunicació, “el govern d’Amparo Marco ha demostrat amb la seva gestió restar més que sumar, perquè no és la primera, ni la segona vegada que perden ajuts d’altres administracions perquè , o bé no les sol·liciten en temps i forma, o bé no treballen en el procés administratiu pertinent, perdent sempre els mateixos: els castellonencs “, explica Carrasco.

Aquesta “inoperància” i “mala gestió”, que ve denunciant el Partit Popular, des de fa cinc anys, té com a exemples: la pèrdua de 300.000 euros de la Diputació Provincial per no adherir-se a temps Castelló al Pla 135; altres 4,2 milions de fons europeus que no aniran a transformar el Caminàs en Via Verda per no tramitar els permisos a temps; 5 milions de fons europeus per projecte Grau Xarxa Oberta, que va ser venut abans de tenir els diners i altres 5 milions d’euros per al projecte Green Wet Marjaleria, que tampoc ha vist la llum.

Aquesta forma de gestionar, “només evidencia que els anuncis del govern d’Amparo Marco són fruit de la seva estratègia propagandística, instal·lada permanentment en campanya electoral, fent autobombo i venent magnificència cada projecte sense importar-los si arriben a materialitzar-se o no. Molts anuncis però cap realitat “, conclou Carrasco.

Informació i Foto: PP Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: