Carrasco insta Marco a sol·licitar les ajudes europees de el Ministeri de Transports per culminar la Línia 1 del TRAM i avançar en la Línia 2

En el Dia Mundial Sense Cotxes la portaveu de el Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha presentat una iniciativa plenària per instar el govern de Amparo Marco a sol·licitar les ajudes europees que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana oferta fins al 30 de setembre per finançar projectes que fomentin l’ús de l’transport urbà sostenible, i que aquestes ajudes vagin destinades a l’TRAM.

Es tracta del Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible el transport urbà, que preveu el repartiment de 1.000 milions d’euros entre els ajuntaments que estiguin disposats a finançar projectes que tinguin com a objectiu millorar la qualitat de l’aire i fomentar l’ús de l’transport urbà sostenible.

“El TRAM és el millor exemple de solució innovadora en transport sostenible i ecològic que tenim a la ciutat. La prolongació de la Línia 1 fins a les platges finalitzant a Benicàssim i la connexió, a través de la Línia 2, amb Almassora, Vila-real i Borriana vertebrant tota l’àrea metropolitana tal com va ser concebut rendibilitzaria a l’màxim un servei que utilitzen milers de persones diàriament “, explica Carrasco.

Tenint en compte els anuncis que el govern municipal de Amparo Marco fa sobre l’aposta pel transport públic i les característiques d’aquest transport sostenible, que va posar en marxa el Partit Popular el 2008, a més de la xifra que el mateix govern municipal ha donat a conèixer aquesta mateixa setmana, coincidint amb la setmana de la Mobilitat, dient que més de 2,8 milions de viatgers han utilitzat aquest any el servei de transport públic urbà, incloent l’autobús i el TRAM, “no veiem inconvenient perquè els partits de l’ govern PSOE, Compromís i Podem, així com la resta de l’oposició recolzin la nostra iniciativa en el Ple de la setmana que ve “, insisteix la líder dels populars a la ciutat de Castelló.

Cal recordar que l’aposta per TRAM que va fer el Partit Popular va possibilitar que la capital de la Plana entrés a formar part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI). I tot, gràcies a la posada en marxa d’un servei que des de la seva concepció garanteix la fiabilitat dels temps. A més és un sistema de transport sostenible, cent per cent accessible, segur, innovador, ecològic, eficient i dinamitzador. “La pena ha estat que des del 2014 que es va culminar la prolongació fins al Grau, no s’ha tornat a posar-hi, arribant fins i tot a desviar les inversions compromeses per al TRAM a altres projectes de millora dels transports metropolitans de València i Alacant “, recorda Carrasco.

“Per això, ara, quan quan més consciència estan adquirint els països en la lluita contra el canvi climàtic, per les terribles conseqüències derivades la contaminació ambiental, més decidida i ambiciosa hauria de ser l’aposta pels mitjans de transport públics respectuosos amb el medi ambient , començant per les administracions públiques locals “, conclou l’edil Popular.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: