Carrasco insta a paralitzar el desmantellament del CICU a Castelló

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, la diputada del PP provincial Nieves Martínez i el portaveu de Sanitat del PP a les Corts Valencianes, José Juan Zaplana han mantingut una reunió amb treballadors afectats pel tancament del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències a Castelló (CICU) per emportar-se’l a València. Davant la incertesa de no saber què passarà amb ells, els Populars s’han compromès a fer tot el que estigui a la mà, des de les diferents institucions, per revertir aquesta retallada de Ximo Puig en plena pandèmia. “Només ha servit per pujar-li el sou, 500€ més al mes, a la directora del servei a València, passant a cobrar més de 6.000€ més a l’any. Instem a paralitzar, immediatament, el desmantellament del CICU de Castelló”, explica Carrasco.

“L’alcaldessa Amparo Marco torna a demostrar que és més socialista que alcaldessa en no pronunciar-se respecte a la retallada d’un servei essencial que durant més de 20 anys ha garantit la ràpida resposta davant les emergències des de la base a l’hospital La Magdalena”, lamenta la portaveu Popular. I recorda que fa 5 mesos, l’alcaldessa es va comprometre en seu plenària a aturar-li els Peus a Ximo Puig. Va ser en aprovar-se a l’Ajuntament de Castelló una Declaració Institucional -a proposta del PP-, que demanava a la Generalitat que no s’emportés el CICU a València. No només no ha mogut un dit, sinó que segueix callada veient com es duu a terme aquest desmantellament”, assenyala.

En vista de com estan succeint els fets, la líder dels Populars a la ciutat de Castelló denuncia que els socialistes “hagin començat la casa per la teulada”. “Tanquen el CICU sense un pla B, només queda clar que se l’emporten València. A dia d’avui no se sap què passarà amb els professionals que han estat fent la seva feina a Castelló”, lamenta.

Els Populars defensen que és fonamental que el CICU segueixi prestant els seus serveis per a la capital i la província des de Castelló, perquè ningú millor com els seus professionals coneix el territori per oferir una resposta ràpida. No oblidem que aquesta immediatesa en les respostes davant les emergències depèn la vida de moltes persones.

“Si no ho fa l’alcaldessa, nosaltres, des del Partit Popular, sí que defensarem els interessos dels castellonencs i dedicarem tot el nostre esforç a revertir una decisió equivocada que Ximo Puig no hauria d’haver pres, ni haver portat a la pràctica”, insisteix Carrasco.

La desaparició del CICU de Castelló, “no és l´únic desmantellament que porta el segell de l´esquerra”, recorda la portaveu Popular. També ho estan fent a l’Hospital Provincial, que era el vaixell insígnia de la nostra Sanitat, amb llistes d’espera quirúrgiques de fins a set mesos, especialment preocupants a l’especialitat d’oncologia. A més, segueixen quatre consultoris mèdics tancats a la capital, que provoquen el col·lapse dels centres de salut com Palleter o el centre de salut 9 d’octubre, amb la meitat del personal de baixa. I tot en un moment en què s’han començat a tornar a disparar els contagis per coronavirus”, conclou Carrasco.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: