Carrasco insisteix a compensar les pèrdues dels comerços de l’avinguda de Lidón amb ajuts directes

El Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló instarà el Ple de la setmana que ve, per segona vegada, a destinar ajudes directes que compensin als comerços i empreses de serveis de l’avinguda de Lidón per les pèrdues econòmiques mentre duri la reforma. Ho farà després d’haver visitat aquesta setmana els negocis de l’avinguda. “Parlem d’una reforma de 3,3 milions que ningú no ha demanat i que està ocasionant quantiosos danys als que fan veritables esforços per no tancar la persiana havent sobreviscut a la pandèmia i patint un descens de les vendes per les obres innecessàries i inoportunes, a més d’afrontar la crisi inflacionista amb tot més car. El que necessiten són ajudes, no més pals a la roda”, explica el seu portaveu, Begoña Carrasco.

El Partit Popular ja va portar una iniciativa idèntica al ple de setembre del 2022. “Preteníem donar resposta a una petició directa dels afectats, però, va ser rebutjada per PSOE, Compromís i Podem”, recorda Carrasco. La regidora responsable de l’àrea de Comerç, va assegurar en aquell moment que destinaria una línia de bons comercials dirigida específicament als comerços de l’avinguda Lidón.

Aquesta solució va arribar tard i malament, i no per culpa de Confecomerç, sinó per error de gestió de l’equip de govern que no va preguntar abans als comerciants. En cap cas ens oposem a les campanyes de bons comercials que impulsa Confecomerç, estem a favor que es facin i que siguin molt més ambiciones, però no és el que necessiten en aquests moments els comerços afectats per les obres de Lidón. Ho sabria el govern municipal si trepitgés la zona i parlés amb els afectats, com sí que hem fet nosaltres”, aclareix.

S’ha demostrat que els bons comercials que el govern municipal va destinar als negocis de l’avinguda de Lidón no han funcionat. “Ja advertim que la solució no agradava als comerciants, el que necessiten són ajudes directes i una campanya de bons en què s’han quedat fora molts negocis perquè no es podien acollir ni farmàcies, ni perruqueries, ni cafeteries, ni cases de menjars preparades, i d’altres ni tan sols van tenir voluntat d’acollir-s’hi. Tot just 3 beneficiaris de l’avinguda i una escassa desena si sumem els comerços dels carrers adjacents”, recorda.

Carrasco insisteix: “Les condicions ofertes no s’ajusten a les seves necessitats, per això, i després de tornar-los a visitar aquesta mateixa setmana, rescatem la iniciativa plenària per sotmetre-la a votació dels grups polítics dijous que ve, ens agradaria que aquesta vegada la recolzessin , estarien ajudant a salvar el comerç de la zona”.

“Des del PP proposem activar una línia d’ajuts per compensar aquestes pèrdues mentre durin les obres i proposem com a mètode que es realitzi una mitjana ponderada de la facturació dels darrers 5 exercicis per a cadascun dels potencials beneficiaris de l’esmentada ajuda, de manera que el parèntesi de la pandèmia no suposi una distorsió de lactivitat econòmica. L’Ajuntament de Castelló abonarà la diferència entre el resultat de la mitjana i la quantia de la facturació que obtinguin els afectats al compte de resultats de l’exercici 2022 i de l’exercici 2023 fins que concloguin els treballs”, assenyala la portaveu Popular.

De la mateixa manera, assegura que “hi ha marge suficient, amb els elevats impostos municipals que es recapten, per poder-los ajudar, una altra cosa és que hi hagi voluntat política. La portaveu Popular torna a apel·lar a la sensibilitat els grups del Fadrell (PSOE, Compromís i Podem) per posar-se al lloc dels comerciants. Porten massa pèrdues acumulades, primer per la pandèmia, i després per una reforma que no ha fet l’avinguda de Lidón ni més verda, ni més accessible. Si no s’ajuda els comerços, serà la fi de molts llocs de treball directes i indirectes”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: