Carrasco: “Europa accepta les queixes veïnals i demana a Marco que acrediti la participació ciutadana i la reducció de CO2”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, celebra que Europa sí que escolti els castellonencs a qui l’alcaldessa Amparo Marco es nega a atendre al seu despatx, perquè s’oposen a la reforma de l’Avinguda de Lidón. “Europa accepta les queixes veïnals i demana a Marco que acrediti la participació ciutadana i la reducció de CO2 respecte a una obra que no ha comptat amb un procés de participació ciutadana real i que, segons els veïns, suposa més perjudicis que beneficis”. El Comitè de Peticions i Garanties de la Unió Europea ha conclòs avui que la queixa veïnal no s’arxiva, fet que suposa una garrotada a l’equip de govern.

Després de l’exposició de l’associació de veïns Rafalafena, amb els motius que sustenten la reivindicació veïnal de revisar el projecte finançat amb diners d’Europa, i les valoracions dels grups que formen part d’aquesta comissió, el Comitè Europeu de Peticions ha decidit mantenir oberta la petició veïnal. El Comitè Europeu de Peticions requerirà a l’Ajuntament informació sobre el projecte inicial i les modificacions següents que s’han anat fent i que retoquen en més d’un 90% la proposta inicial. També sol·liciten en segon lloc saber quina participació ciutadana hi ha hagut i qui han participat en aquests processos, és a dir, un llistat de les associacions i membres presents, tant del projecte inicial, com de les modificacions. I en tercer lloc, es requeriran també els informes de l’impacte de CO2, tant al projecte inicial, com a les posteriors modificacions.

D’aquesta manera es donen per bons els arguments dels veïns que han tornat a qualificar avui, davant del Comitè Europeu de Peticions, el projecte “innecessari” per a la ciutat. A més, han sol·licitat que “els diners europeus es destinin a obres necessàries per a Castelló que sí que requereixen d’aquests fons”.

Per part del Partit Popular, que té representació en aquest òrgan, ha estat l’eurodiputat Jose Manuel García Margallo qui ha defensat la queixa dels veïns de Castelló, incidint en la manca de participació ciutadana i en el modificat de més d’un 90% respecte al projecte inicial, que ni tan sols coneixen els veïns.

“La reivindicació de no continuar aixecant l’avinguda en canal per acabar eliminant un accés al cor de la ciutat, suprimir places d’aparcament i causar danys irreparables al comerç local pren impuls després de la decisió del Comitè Europeu de Peticions. El PP seguirà al costat dels veïns, com sempre ha estat, oposant-se a una reforma que respon al caprici d’una alcaldessa que no escolta ni trepitja el carrer”, explica la portaveu del PP a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco.

“Volem que a Castelló vinguin els diners d’Europa, però per finançar projectes de ciutat que millorin la vida de la gent i no generin rebuig. No es justifica la disminució de CO2 quan el que es promou tancant al trànsit l’avinguda de Lidón en tots dos sentits és desviar els vehicles per carrers molt més estrets on la concentració de gasos és més gran. Fons europeus sí, però per cobrir les necessitats dels castellonencs”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: