Carrasco: “Els veïns han de recórrer a la justícia per defensar els seus drets davant d’un Pla General que no és el que necessita Castelló”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que els veïns hagin de recórrer a la justícia, com finalment n’han fet molts, per defensar els seus interessos davant d’una Pla General que es neguen a acceptar. “Castelló necessita un Pla General per acabar amb la inseguretat jurídica, però no aquest Pla General que pretén imposar l‟equip de govern municipal, els tres partits que componen l‟Acord de Fadrell (PSOE, Compromís i Podem), que s‟enfronta a 16 recursos judicials perquè no neix del consens”, explica.

Per Carrasco un document tan important que condicionarà els propers 20 anys hauria de comptar amb el màxim aval de la societat castellonenca, prioritzant la competitivitat, l’ocupació i les oportunitats de futur que pugui generar la ciutat. “L’oposició frontal de particulars, empreses i fins i tot de l’Ajuntament de Borriol, en total 16 recursos contenciós administratius presentats, diuen molt d’un Pla General que entre els errors estratègics, clama al cel la reducció dràstica de sòl industrial a prop d’un milió de metres quadrats, que no deixa espai per desenvolupar-se l’estació Intermodal al Port; la inseguretat jurídica a Crémor; la situació en què queden els grups perifèrics o el tracte desigual als habitatges de la Marjalería”, apunta.

Els Populars han mantingut des del primer moment que el Pla General que tracta d’aprovar el govern d’Emparo Marco “no és el que necessita Castelló”. “Les presses per voler aprovar-lo costi el que costi sense reparar en el fons estan tenint ara les seves conseqüències. La manca de consens no és bona, per això no ens sorprèn que hagi acabat judicialitzat. Ja fa temps que tant associacions, com participar-hi van anunciar que recorrien davant del jutge per paralitzar-lo, entre altres motius, per veure’s vulnerada la participació ciutadana”, insisteix Carrasco.

La líder dels Populars defensa un Pla General que prengui en consideració l’opinió d’una majoria de col·lectius socials i experts en urbanisme a l’hora de definir el model urbanístic que faci de Castelló una capital competitiva, que incentivi l’arribada de noves empreses i que afavoriu la creació d’ocupació. “Per això, precisament ara, amb els problemes que hi ha hagut a nivell mundial, agreujats per la invasió russa a Ucraïna, es posa de manifest la importància de la indústria. Ara més que mai cal garantir sòl industrial i logístic al Port i als polígons per atraure empreses i això és justament el que no està garantint l’equip de govern municipal després d’haver retallat prop d’un milió de metres quadrats el sòl industrial” , conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: