Carrasco: “Els únics castellonencs que estan millor que fa un any són els regidors de l’equip de govern, que cobren un 52% més”

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha lamentat la “falta de gestió” per part d’un equip de govern “que ha perdut un any sencer i que segueix sense escoltar els castellonencs”. “Els únics castellonencs que estan millor que fa un any són els regidors de l’equip de govern, que cobren un 52% més”, ha indicat.

Carrasco ha fet aquestes valoracions durant la seva intervenció en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, en què ha fet un exhaustiu repàs per les principals problemàtiques que han caracteritzat l’actualitat municipal durant els últims dotze mesos i, especialment, durant la pandèmia. En aquest sentit, ha recordat a l’equip de govern que “el Covid-19 no pot ser excusa, perquè l’Estat d’Alarma es va decretar fa sis mesos i l’única decisió important que van prendre en els sis mesos anteriors va ser la de pujar-se el sou” .

“L’equip de govern de l’alcaldessa els costa als castellonencs 600.000 euros més que fa un any, i l’augment d’assessors de 14 a 21 que hi ha actualment 250.000 euros més”, ha subratllat la portaveu de el Partit Popular, que va ha retret que, a més que Amparo Marco hagi passat a cobrar 79.000 euros a l’any i cadascun dels seus regidors 63.000 euros, a continuació “es pugessin als seus nous cotxes oficials, hagin augmentat els diners en propaganda i autobombo fins gastar més d’un milió d’euros i hagin comprats telèfons mòbils d’alta gamma. I a la tornada de les vacances, en plena pandèmia, s’han posat a reformar-se el piset. 500.000 euros els costarà a tots els castellonencs la reforma del Palau Municipal “. “Creu que és el moment oportú? A quantes famílies, a quants autònoms es podrien ajudar si se suma aquest 1,4 milions d’euros que estan invertint en vosaltres mateixos? “, Ha interpel·lat Begoña Carrasco durant el seu torn d’intervenció.

El Partit Popular ha aprofitat el seu discurs per llançar una reflexió en veu alta a la cap de l’equip de govern municipal: “Creu que els castellonencs estan millor que fa un any?”. Begoña Carrasco ha recordat el col·lapse que ara mateix hi ha a la sanitat de la capital de la Plana, en plena segona onada de Covid, amb quatre consultoris tancats i els centres de salut sense atenció directa. Tampoc s’han distribuït mascaretes entre els veïns ni s’ha contribuït des del consistori a realitzar test massius.

Així mateix, ha criticat que ara mateix ja hagi 16.000 aturats, 3.000 més que fa un any, o que no s’hagi realitzat cap dels col·legis promesos a les famílies, en cas que el Vicent Marçà, Ferrer i Sebastián Elcano, dels quals encara no estan ni els barracons.

També ha denunciat que les ajudes d’emergència social triguin “entre un o dos mesos”, en un context en què les organitzacions no governamentals com Càritas, Banc d’Aliments i Creu Roja han incrementat entre un 20 i un 30% les seves atencions a persones desfavorides; o que tampoc s’hagi avançat en la creació d’una sola plaça de residència per a atenció a la gent gran de caràcter públic.

“Preguntin si estan millor als empresaris de l’oci nocturn, a l’hostaleria, als autònoms si estan millor ara que fa un any, o als empresaris de la construcció, als quals se’ls va prometre tenir aprovat el Pla General en la passada legislatura i de què no s’ha complert cap termini. O als veïns de l’avinguda Lidón, aquests als quals vostè ignora, i als que vol tancar-los el passeig sense escoltar-los, posant en risc el futur de tots els comerços de la zona, i amb ells, el pa de moltes famílies “, ha relatat.

“O també pot preguntar a el sector turístic què els sembla que ens hàgim quedat sense AVE, perquè el seu amic Ábalos ens ho hagi tret. O pregunti-li als usuaris dels Rodalies a Vinaròs o a València si estem millor que fa un any. Pot preguntar a qui vulgui. Perquè la realitat és que els únics castellonencs que estan millor que fa un any són l’equip de govern d’aquesta ciutat “, ha ressaltat.

MÀ ESTESA I PROPOSTES

“Els castellonencs no necessiten més bones paraules. Vostè porta 5 anys exercint el càrrec. Ja no val dir que les coses no són com imaginava. Ja no val dir que ho estan intentant. Vostès són els que tenen la responsabilitat d’adoptar mesures i buscar solucions. Com s’entén que el pressupost d’aquesta ciutat hagi entrat en vigor el 25 d’agost de 2020? Anem, mentre vostès estaven de vacances. Perquè com el seu cap Pedro Sánchez, tots de vacances mentre Castelló està sumida en la pitjor crisi sanitària, econòmica i social “, ha afirmat.

“Només s’entén sabent que s’han passat l’últim any llançant-se els plats pel cap PSPV, Compromís i Podem. I així ens va als castellonencs. I ara ens tornin a enganyar usant el Covid com a excusa. L’any 2019, encara no estàvem en plena pandèmia però aquest Ajuntament va acabar deixant sense invertir la meitat de tot el que ens van treure en forma d’impostos per la seva absència de gestió “, ha recordat.

En aquest sentit, la portaveu Begoña Carrasco ha recordat que el Partit Popular ha realitzat més de 100 propostes, un cop de mà, oferint idees, per contribuir a minimitzar l’impacte de la crisi sanitària, econòmica i social a la ciutat.

Així doncs, ha recordat que el PP advoca per una baixada d’impostos, perquè “hi ha marge en el coeficient municipal per alleujar la pressió fiscal de les famílies com han fet altres ajuntaments veïns com Onda”. Els Populars també advoquen per l’activació d’un pla d’ocupació, “ben gestionat, no com jornals de Vila; un pla de desinfecció exhaustiva dels espais i vies públiques, i no consentir l’estat de brutícia en què es troba la nostra ciutat, que es dóna en tots els barris, però especialment en la Marjaleria, plena d’abocadors incontrolats; i per descomptat, nosaltres haguéssim repartit màscares a la població i haguéssim col·laborat amb la realització efectives de test. A l’igual que haguéssim posat la Infermeria Escolar en totes les escoles “, ha recordat.

D’altra banda, Carrasco també defensa mesures per “els comerços, l’hostaleria, el comerç … amb les bases que els presentem d’ajudes a l’lloguer per import d’un 1,2 milions d’euros, que ja estarien actives si vostès les haguessin acceptat en el mes de maig, quan se les vam oferir; haguéssim obert una oficina d’assessorament municipal, amb línies d’ajuts per a pimes i autònoms a manera de finestreta única; haguéssim realitzat campanyes per desestacionalitzar el turisme, promocionant Castelló com a destinació turística segura; haguéssim donat xecs per a les escoles infantils de 0 a 3 anys per facilitar la conciliació familiar. I haguéssim creat la targeta solidària per centralitzar a través del consistori tot tipus d’ajudes per als col·lectius més vulnerables “.

Per tot això, Begoña Carrasco ha ressaltat que “tot això és el que vostès no han volgut escoltar. Perquè en lloc de trepitjar el carrer, vostès han estat molt còmodes darrere de l’plasma. Assumeixin doncs, el resultat de les seves decisions, perquè l’embús que es viu en aquesta ciutat és només la seva responsabilitat “. “No és qüestió de culpes, sinó de solucions. I vostès han demostrat que són incapaços de aportar als castellonencs “, ha conclòs Carrasco.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: