Carrasco eleva a Ple la petició veïnal de districte Sud per netejar el barranquet i la resta de barrancs i llits de terme municipal

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, tornarà a portar a Ple ordinari de juny una petició ciutadana sense resoldre durant anys i tot i que els Populars ja la van portar a Ple de l’26 de setembre de 2019. Es tracta de la reivindicació de les associacions veïnals de districte sud, concretament dels veïns de Perpetu Socors i el grup Santa Teresa, perquè es netegi i condicioni el barranquet ja que l’estat d’abandonament que presenta pot suposar un perill davant episodis de fortes pluges. “Recollim la seva reivindicació i la elevem a Ple perquè el govern d’Amparo Marco no segueixi eludint les seves responsabilitats. Són competència de govern municipal les actuacions de manteniment i neteja en els barrancs i llits naturals que discorren per dins de terme municipal “, assenyala.

En aquest sentit la iniciativa dels Populars sotmetrà a votació de tots els grups polítics la necessitat d’actuar com més aviat millor en els barrancs de el Sol, Fraga i Barranquet, a més d’en el Riu Sec amb l’objectiu de desbrossar i retirar els residus que s’acumulen i que suposen un risc d’inundacions a l’impedir que davant episodis de fortes pluges, l’aigua discorri amb normalitat. Carrasco explica: “Demanem a el govern de PSOE, Compromís i Podem actuï davant una reivindicació veïnal i sol·liciti la deguda autorització de la Confederació Hidrogràfica de l’Xúquer per poder dur a terme l’actuació sense que es demori per més tempo”.

En aquest sentit, la líder dels populars a la ciutat aclareix que en l’escolta a peu de carrer, “que ens porta a recórrer tots els districtes de la ciutat i preguntar als veïns, l’última reunió que vam mantenir va ser amb les associacions veïnals dels barris de sud, ens traslladen problemàtiques bàsiques sense resoldre que, davant el menyspreu de govern municipal que no creu, ni respecta la participació ciutadana, des del Partit Popular ens sentim en l’obligació de portar a Ple, sotmetre a votació de tots els grups polítics les demandes veïnals i, d’aquesta manera, comprometre a l’alcaldessa Amparo Marco a solucionar-los els problemes “.

La iniciativa plenària de l’PP també insta a habilitar una partida pressupostària que permeti crear un equip de neteja que s’encarregui de dur a terme aquests treballs de neteja i desbrossament de les lleres dins el present exercici pressupostari. “Si fa dos anys la situació no era l’òptima, dos anys després, lluny de millorar, ha empitjorat. En tots ells ha proliferat encara més la mala herba i les plantes invasives, sent de grans dimensions en molts punts de les lleres “insisteix Carrasco.

Segons l’Article 28.4 de la Llei 10/2001, de 5 de juliol, de el Pla Hidrològic Nacional, “les actuacions en lleres públiques situades en zones urbanes correspondran a les administracions competents en matèria d’ordenació del territori i urbanisme, sense perjudici de les competències de l’Administració hidràulica sobre el domini públic hidràulic. El Ministeri per a la Transició Ecològica i les administracions autonòmiques i locals podran subscriure convenis per al finançament d’aquestes actuacions “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: