Carrasco: “El nou conservatori de Música i Dansa està en perill a la ciutat de Castelló per les discrepàncies entre Psoe i Compromís”

La portaveu de el Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia la paràlisi de sis anys d’una infraestructura educativa necessària, com és el nou conservatori de Música i Dansa, a la ciutat de Castelló per descongestionar les aules, tal com demana la comunitat educativa. “El nou conservatori de Música i Dansa està en perill a la ciutat de Castelló per les discrepàncies entre Psoe i Compromís, que davant la manca de resposta municipal l’conseller d’educació, Vicent Marzá, de Compromís, contempla la possibilitat de portar-li a un altre municipi , una cosa que des del Partit Popular no permetrem. Si el Partit Popular governa en aquesta ciutat el nou conservatori de Música i Dansa serà una realitat al solar enfront de la Ciutat de la Justícia “, assenyala.

I envia un missatge directe a l’alcaldessa Amparo Marco, a el conseller d’Educació Vicent Marzá i a president de la Generalitat, Ximo Puig: “El conservatori ni és ni serà mai d’ells, serà dels castellonencs que som els que ho sufragaremos amb els nostres impostos, igual que els seus elevats sous. Paguem impostos perquè es posin d’acord i no perquè es posin pals a la roda retardant una infraestructura educativa tan urgent que ni tan sols té ubicació definida “.

Carrasco ha evidenciat el retard, de sis anys, de el nou conservatori de Música i Dansa en una trobada amb els mitjans de comunicació celebrat al solar de 13.500 metres quadrats de l’Pau Taxida, davant de la Ciutat de la Justícia, on estava contemplat en un principi en el nou Pla General i que posteriorment va ser esborrat de cop. Al costat de la portaveu Popular també han fet repàs de les inversions pendents en matèria educativa el regidor Popular Vicent Sales i la portaveu de el Grup Popular a les Corts Valencianes, Beatriz Gascó.

“Castelló i els castellonencs no necessiten més baralles entre socis de govern, necessiten inversions”, ha recalcat Carrasco. I ha recordat que en el ple de gener de 2021, el PP va portar una moció per blindar el solar enfront de la Ciutat de la Justícia, perquè allà s’aixequés el nou conservatori respectant la voluntat dels directors i les al·legacions que aquests havien presentat a el Pla General havent estat aprovades en un primer moment. Va ser el PSOE amb la complicitat de Ciutadans els que van presentar una esmena a la totalitat fent que la moció no prosperés i apostant per un altre solar a l’Avinguda Enrique Gimeno que no compta amb el consens de ningú. I tot per acabar en l’embús en què seguim “, afegeix.

La moció presentada pel Partit Popular proposava identificar com a sòl dotacional cultural-educatiu la parcel·la de 13.500 metres quadrats de davant de la Ciutat de la Justícia en el Pla General Estructural i que al llarg de 2021 es pogués iniciar i procediment administratiu que fes possible la construcció de el nou conservatori.

“En els últims dies hem vist com s’ha tornat a intensificar la batalla entre socis de govern. L’últim ha estat sentir que el projecte de el nou conservatori de Música i Dansa ho està gestionant Marc directament amb el president de la Generalitat, menyspreant al seu soci Compromís a l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana. La reacció de Compromís ha estat enviar des de la Conselleria d’Educació un informe desfavorable en matèria educativa contra la proposta final de el Pla General Estructural. És a dir, bloqueig i més bloqueig “, ha apuntat la líder Popular.

El regidor Vicent Sales ha lamentat el menyspreu de Marc i els seus socis de govern cap a la comunitat educativa, “amb els directors no s’han tornat a reunir des que al gener, arran de la moció de PP, l’alcaldessa accedís finalment a atendre els directors dels conservatoris de Música Mestre Tàrrega i Salvador Seguí. Des de llavors, res més “.

Ni tan sols sol·licitant reunió els mateixos directors a l’alcaldessa per ser informats de les mesures adoptades en la Comissió de Patrimoni, integrada per representants de la Generalitat Valenciana, la Diputació i l’Ajuntament, han aconseguit cita. “L’únic que van obtenir va ser una resposta de la secrtaria, no d’el regidor ni de l’alcaldessa, dient-los que no se’ls donava cita perquè no tenien res a dir-los, el que va fer augmentar el seu malestar i per això es van manifestar a la plaça Major, on el PP es va sumar mostrant-los el nostre suport en la reclamació d’una reivindicació legítima d’una infraestructura necessària per acabar amb les aglomeracions que pateixen els alumnes de Conservatori Professional Mestre Tàrrega, de l’Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i de l’Escola d’Art i superior de Disseny a l’compartir un mateix edifici “, ha recordat Sales.

I ha afegit: “El que no s’entén és com es van passant la pilota d’uns a altres, la Conselleria d’Educació es queixa que no li rep l’alcaldessa de Castelló mentre aquesta negocia en solitari amb Ximo Puig el futur conservatori de Música i Dansa. No s’explica que segueixin enfrontant els que són socis de govern (PSOE i Compromís) a l’Ajuntament ia la Generalitat, mentre deixen als castellonencs sense respostes ni solucions “.

Primer l’equip de govern format per PSOE, Compromís i Podem esborrar de el Pla General la ubicació on tenia el seu lloc, davant de la Ciutat de la Justícia, deixant sense efecte les al·legacions presentades pels directors dels conservatoris de Música Mestre Tàrrega i Salvador Seguí que van ser aprovades pel Ple el 30 d’abril de 2019, fins i tot es va arribar a remetre un informe a la Conselleria que deia que no hi havia cap impediment per a la ubicació dita parcel·la i, ara, els seus enfrontaments mantenen bloquejada la infraestructura.

Per la seva banda, la portaveu d’Educació de el Grup Popular a les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, s’ha qualificat aquesta situació de vergonya. “És la prova de la incapacitat manifesta tant de PSOE, com de Compromís per posar en marxa una infraestructura educativa. Ho hem vist amb totes les escoles que van anunciar el 2016 i a dia d’avui no hi ha ni un de sol acabat “, ha reiterat.

“Tant la senyora Marc com el conseller Vicent Marzá es pensen que això és el seu ‘corralito’. Deia Marzá que té diners per construir el conservatori, que vingui Marc i m’ho demani. El Pla Edificant, funciona sobre la base de l’homenatge que se li rendeix a el senyor Marzá ?. La manca de transparència clama a el cel amb aquesta afirmació perquè a quin col·legi li va a treure els diners per construir el nou conservatori? “, Ha afegit Gascó.

“Des del Partit Popular no consentirem més intrigues de palau. Demanarem el nou conservatori de Música i Dansa per a Castelló les vegades que sigui necessari, començant la setmana que ve per el Debat de Política General, serà una de les reivindicacions que faci per a Castelló. Ho hem demanat en els pressupostos de la Generalitat nombroses vegades, ens han dit que no. No ens cansarem de denunciar les formes de PSOE i Compromís, rendint homenatge i per la porta de darrere, amb egos i una total falta de transparència. Una falta de gestió estrepitosa, es tiren les responsabilitats els uns als altres perquè són incapaços de construir el nou conservatori “, ha explicat.

Pel que fa a la resta d’infraestructures educatives pendents Beatriz Gascó assegura que porten un retard de el cent per cent. Recorda que van anunciar 11 infraestructura educatives noves per a la ciutat de Castelló al gener de 2016. Segons l’anunci de Ximo Puig el Vicent Marçà havia d’estar acabat al primer semestre de 2017; el col·legi Herrero havia d’haver estat acabat en el primer semestre de 2018; el Sebastián Elcano en el segon semestre del 2017; el Mestre Canós en el segon semestre del 2017; el Sant Agustí en el primer semestre del al 2018; el Antonio Armelles en el primer semestre del al 2018; el Bisbe Climent en el primer semestre del al 2018; Baptista Porcar en el segon semestre del al 2018; el Vicent Castell en el segon semestre del al 2018; al Vicente Artero en el primer semestre del al 2019 i el Cervantes en el segon semestre del 2018.

“És una autèntica irresponsabilitat i el nou conservatori de Música i Dansa és un exemple més d’incapacitat per construir infraestructures educativa”, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: