Carrasco: “El govern de Castelló es nega a posar el nom de Miguel Ángel Blanco a un carrer”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha lamentat que el govern de PSOE, Compromís i Podem hagi impedit votar una moció del PP que demanava un carrer per honorar la memòria de Miguel Ángel Blanco. El seu assassinat, fa 25 anys, a les mans d’ETA va suposar un abans i un després en la lluita contra el terrorisme d’ETA. “La seva mort va unir tots els espanyols, tots els demòcrates donant origen a l’esperit d’Ermua, d’on era regidor. A la ciutat de Castelló es va convocar una concentració multitudinària sense precedents a la plaça Major”, recorda Carrasco per a qui “la llibertat i la democràcia són sempre valors a protegir”.

Carrasco retreu al govern d’Emparo Marco que hagi presentat una esmena a la totalitat de la moció Popular que ha impedit ser votada perquè ha prosperat abans l’esmena a la totalitat amb els vots del govern. “Castelló no pot quedar al marge de tants altres municipis espanyols que sí que tenen espais públics dedicats a Miguel Ángel Blanco”, ha anunciat.

La portaveu dels Populars ha lamentat que l?alcaldessa socialista, que milita en un partit que tantes víctimes mortals ha plorat per l?acció d?ETA, es presti a aquest joc polític dels seus socis de govern. “És per pressió dels seus socis? O una directriu de Ferraz per sostenir els pactes de Govern a nivell nacional?”, li ha preguntat a l’alcaldessa.

I sosté que “és del tot incoherent que el govern en la seva esmena a la totalitat digui que treballaran per defensar la memòria de les víctimes del terrorisme i alhora elimini la Creu del Ribalta, fet que suposa un cost de 80.000 euros, quan és precisament un monument resignificat fa 43 anys pels grups polítics d’aquell moment per retre homenatge a totes les víctimes sense distinció, també a les víctimes d’ETA”.

Per Carrasco el problema és que el govern tripartit segueix dividint els castellonencs, “estan obcecats a eliminar il·lustres de la llista de carrers, imposant els noms que ells decideixen sense consens, mentre nosaltres defensem la conservació de tots els il·lustres que donen nom als nostres carrers, per acords democràtics, pel llegat que van deixar, independentment de l’època en què els va tocar viure. El govern vol relegar a l’oblit tots els il·lustres igual que ara vol fer amb Miguel Ángel Blanco”.

I conclou: “No pot ser que el 60% dels joves no sàpiga qui va ser i què va significar l’assassinat de Miguel Ángel Blanco”.

Readmissió Cap de Protocol

La segona moció que el Partit Popular ha portat al Ple instava l’alcaldessa al seu equip de govern a acatar la sentència de la jutgessa Contenciosa Administrativa número 2, que dictamina la readmissió en el seu lloc de treball del que va ser el Cap de Protocol després d’haver estat acomiadat el mes de novembre. La sentència avala que el procés d’amortització de la seva plaça i la creació d’una nova “substancialment idèntica” és “disconforme a dret, per la qual cosa és procedent deixar-la sense efecte”, ha explicat el regidor del PP, Sergio Toledo.

Tot i que el govern ha votat en contra, Toledo s’ha referit a fragments d’una sentència ”demolidora contra l’acció de l’equip de govern”. “L´equip de govern ha perdut l´oportunitat de corregir el seu error esmenant el dany causat a un treballador de l´Ajuntament”

Des que aquest professional va ser acomiadat fa 8 mesos, l’organització d’actes oficials que depenen del govern municipal ha estat molt qüestionada. La passada Magdalena ha estat una de les més caòtiques, segons han posat de manifest tots els col·lectius participants en algun dels actes del programa, així com la ciutadania en general. La Reina ni tan sols va poder encendre la primera mascletà després de dos anys d’espera perquè va sortir tard de l’Ajuntament. I el mateix en altres actes, cosa que va en detriment de la imatge de marca de la institució, i com a conseqüència de la ciutat en general”, recorda.

Residència de gent gran que no arriba

Per la seva banda, la regidora del PP María España ha retret a l’equip de govern el retard de gairebé 7 anys de la promesa residència pública de gent gran. “La residència de gent gran del carrer Onda de Castelló encara és un hort urbà. El gran projecte social que ens van anunciar el 2016 continua sent un publireportatge. I ni tan sols hi ha una partida nominativa als pressupostos de la Generalitat per a la residència de gent gran. Liciten el projecte a última hora perquè el fien a fons europeus i si no, els perden”, apunta.

I mentrestant, afegeix: “la iniciativa privada ja duu dues residències inaugurades i van camí de la tercera. L’exconsellera i ara imputada Mónica Oltra se n’ha anat sense dotar Castelló de la promesa residència de gent gran. Els defensors dels públics acaben potenciant el que és privat per la seva mala gestió”.

“Cap de les dues administracions (Ajuntament i Generalitat) s’ha preocupat de la residència de gent gran quan a la nostra ciutat són necessàries més de 700 places públiques. A més, se’ls acaba el temps perquè aquest 2022 expira el termini per estudiar revertir el solar al patrimoni municipal. Aquesta política-ficció, d’anuncis preelectorals, no beneficia gens la nostra ciutat”, conclou.

Acomiadaments Teleassistència i protestes bombers

La portaveu Popular ha fet referència a les seves intervencions als empleats del servei de Teleassistència que han estat acomiadats per la nova empresa adjudicatària, tenint en compte que és un servei subcontractat per l’Ajuntament de Castelló i emmarcat en els serveis socials municipals. En aquest sentit, Carrasco ha demanat a l’alcaldessa que busqui solució per a tots ells i ha estès la mà del PP per fer-ho.

Cal recordar que aquesta setmana es feia públic l’acomiadament de tota la plantilla, tot i que els plecs per al contracte de Teleassistència recullen que l’empresa entrant té l’obligació de subrogar-se als contractes de treball. .

D’altra banda, Carrasco també ha demanat atendre la justa reivindicació del cos municipal de bombers que han tornat a reivindicar amb xiulets i pancartes, per tercer cop a la plaça Major, la consolidació de 19 bombers interins i la creació de més places.

Canonada trencada de Marjaleria

El regidor Sergio Toledo ha tornat a insistir el govern en la necessitat de reparar la canonada que està causant inundacions en parcel·les de les partides Bovar, Molinera i Senillar a la Marjalería.

“Fa gairebé dos anys des del Partit Popular vam portar el problema al ple per primera vegada després de visitar la zona i veure la desesperació amb què ens demanaven ajuda veïns que només volen poder viure amb una mica de dignitat a casa seva i cultivar els camps. Fa gairebé dos anys que podíem haver trobat una solució. Ahir, a la Junta General del Vedat Arrosser, vam saber per aquest ens, que des del 2017 aquest govern tenia coneixement d’aquesta situació. Per tant ja fa 5 anys que la coneixen i què podien haver buscat una solució”, explica.

Danys a la família de Lluís Revest

El regidor del PP Vicent Sales s’ha fet ressò del prec de la família de Luís Revest perquè aquest il·lustre de Castelló sigui recordat com es mereix “i no com desitja una minoria fanàtica que viu instal·lada a la revenja, l’odi i la rancúnia, en eliminar el nom d’un col·legi públic de la ciutat”, ha apuntat l’edil Popular.

A l’escrit de la família que ha llegit Vicent Sales destaca de la persona de Luis Revest la humilitat que sempre el va caracteritzar, «si Luís Revest visqués ara poc li importaria tenir o no tenir el seu nom en una escola o en un carrer; però el que sí que li faria mal profundament seria que li fessin passar a la Història de Castelló, el seu estimadíssim Castelló, com un home capaç de fer mal a algú. No s’ho mereix».

Informació i Foto:PP Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: