Carrasco demana al govern de Marco explicacions per l’onada de robatoris i pel mal estat dels cotxes patrulla de la Policia Local amb problemes als frens

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana al govern de l’alcaldessa socialista Amparo Marco explicacions per l’onada de robatoris amb què comença el 2023 i pel mal estat dels cotxes patrulla de la Policia Local, tal i com denuncia la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). “No es pot consentir que la flota de vehicles patrulla compti amb cotxes als quals els fallen els frens o s’embussin els cinturons, tal com asseguren des del sindicat”, assenyala.

Un nou intent de robatori ahir en un bar de la capital, el Martins Grill, que ja va ser saquejat el cap de setmana passat al costat del bar Bogart i la cafeteria Tribeca posa en alerta els castellonencs. “Ja van tres robatoris i un assalt frustrat a la capital des de començament del 2023, cal redoblar esforços per combatre la delinqüència, per descomptat amb més agents a peu de carrer i amb vehicles patrulla que no posin en risc la seguretat dels nostres agents. Tampoc no es pot consentir que en ple mes de gener encara no hagin rebut el calçat i el vestuari corresponent a l’equipament d’hivern”, insisteix Carrasco.

“Ahir ja vam denunciar les males dades que deixa la delinqüència a la nostra ciutat a l’inici de l’any, després d’un 2022 on els fets delictius van créixer un 14% respecte a l’any 2021, sempre segons les dades oficials del Ministeri de l’Interior”, recorda. Els robatoris amb força en domicilis o establiments comercials van passar de 338, el 2021, a 381 el 2022. A més, a la ciutat de Castelló es van comptabilitzar 76 sostraccions de vehicles el 2022, un 31% més que el 2021; els robatoris amb violència i intimidació a persones van passar de 64 a 111, gairebé el doble que el 2021 i quant a les agressions sexuals es va passar de 3 agressions sexuals amb penetració el 2021 a 7 delictes d’aquestes característiques el 2022

La inseguretat ciutadana preocupa els castellonencs i, per això, la portaveu Popular s’ha compromès a portar aquest assumpte al proper Ple. “Continuem reivindicant el govern municipal d’Emparo Marco que no segueixi mirant cap a una altra banda, a dia d’avui segueixen sense cobrir totes les places d’agent de Policia Local a causa de les jubilacions anticipades. Cal que es cobreixin totes i que no torni a haver-hi només dues patrulles per vigilar tot el terme municipal com ha passat aquest Nadal”, apunta.

D’altra banda, Carrasco reclama que s’atengui la petició de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) pel mal estat en què es troben els cotxes patrulla de la Policia Local de Castelló. “Precisament els que han de vetllar per la seguretat dels ciutadans compten amb vehicles que no estan en condicions per oferir el millor servei, no els podem deixar desprotegits amb cotxes que presenten problemes en els frens, fallades elèctrics a les centraletes, ancoratges de cinturons de seguretat que s’embussen, així com desperfectes en seients, o fins i tot finestretes que no ajusten i per tant no aïllen de l’exterior, tal com han denunciat públicament”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: