Carrasco demana ajudes per al comerç i l’hostaleria de Castelló per no perdre teixit productiu i ocupació

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta el govern municipal a ajudar el comerç i l’hostaleria de Castelló abans d’haver de lamentar més pèrdua de teixit productiu i ocupació.

El balanç amb les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) no dóna resultats positius, sinó el tancament definitiu del 13% dels establiments comercials de proximitat que no tornaran a obrir a la nostra província, majoritàriament ubicats a la capital. “Els establiments de proximitat estan travessant el seu pitjor moment sense ajuts de cap mena. Són molts els obstacles i molt poca o nul·la l’empatia que mostra el govern municipal, l’administració més propera, que quan se’n vulgui adonar serà tard”, explica la portaveu Popular.

Les mateixes associacions de comerciants alerten dels pronòstics negatius sobre la continuïtat d’aquests locals des de fa anys. Cal tenir en compte que molts no han superat la pandèmia i els que sí que han estat a costa d’assumir importants pèrdues per la caiguda d’ingressos, arrossegant la pèrdua de llocs de treball. “La inflació disparada, que ha fet avui estiguem pagant els productes de la cistella de la compra un 40% més cars que fa un any tampoc no ajuda. Tot són traves, una suma i segueix sense veure’s compensats de cap manera”, lamenta.

I afegeix: “El que necessiten són ajudes econòmiques i campanyes promocionals eficaces. No més pals a la roda com els que suposen les decisions polítiques que acaben fent un centre inaccessible. Com ja passa amb el tancament de l’avinguda de Lidón i ben aviat amb les obres de la plaça de la Pau. També amb el sistema sancionador de cambres, que s’estendrà a tota l’ametlla del Castelló Central, que suposa tancar al trànsit 750.000 metres quadrats de zona urbana. Sumat ara al?obligatorietat d?adaptar-se al decret d?eficiència energètica, amb el desemborsament extra i no menor que suposa invertir en el tancament automatitzat de les portes per mantenir els 27 graus de temperatura”.

Carrasco denuncia que la imposició del Decret d’estalvi energètic que, “de manera improvisada, sense temps d’assimilació i sense cap diàleg ni cap consens amb els sectors afectats, suposa un obstacle més en la deriva d’aquests establiments. Ningú no està en contra de l’eficiència energètica. Sí a l’estalvi d’energia, però no a costa de posar-ho difícil als que suporten una pandèmia i una crisi estoicament, malgrat els baixos ingressos. Els castellonencs agrairien més política municipal útil i menys ideologia i enfrontaments entre socis de govern, que estan més preocupats per les eleccions que no pas per l’interès general”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: