Carrasco demana a Marco explicacions de l’apagada informàtica i de l’abast de les seves conseqüències

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana explicacions a el govern municipal de Amparo Marco per l’apagada informàtic a l’Ajuntament que des d’ahir manté inoperativa la seu electrònica, el portal tributari i la pàgina web “deixant a milers de castellonencs sense poder tramitar les ajudes de el Pla Parèntesi, que tant de temps porten esperant les pimes i autònoms davant la falta d’ingressos per la pandèmia, entre d’altres gestions “.

“No sabem l’abast de l’atac dels hackers, si han usurpat informació confidencial, ni quins terminis maneja l’equip de govern per restablir el servei, l’únic que està clar és que no es poden tramitar llicències paralitzant l’activitat i tampoc tramitar les autoritzacions perquè els vehicles accedeixin a centre sense ser multats pel sistema de càmeres que ha imposat l’equip de governs. A més cal afegir retards en les cites prèvies desencadenant un col·lapse encara més gran a què ja havia “, afegeix.

31 de març de 2021.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana a govern municipal de PSOE, Compromís i Podem conèixer l’abast de l’apagada informàtica que manté bloquejat des de fa dos dies el sistema informàtic de l’Ajuntament i tots els serveis telemàtics que en depenen.

“Ens preocupa que s’hagi pogut usurpar informació confidencial dels castellonencs, dades sensibles que els hackers podrien haver-se apropiat, sense conèixer per a quina finalitat i de quina manera això pot afectar la privacitat dels ciutadans”, ha assenyaleu Carasco.

I afegeix: “El que està clar és que estant inoperativa des d’ahir la seu electrònica, el portal tributari i la pàgina web, s’han vist afectats milers de castellonencs que no poden tramitar les ajudes urgents de el Pla Parèntesi, que tant de temps porten esperant les pimes i autònoms davant la falta d’ingressos per la pandèmia “.

Carrasco s’ha referit a aquest atac cibernètic com “un problema més a la ciutat que agreujarà el col·lapse en el servei d’Atenció Ciutadana. Si ja estava saturat de per si, ara serà encara més complicat atendre els veïns en qüestions com la sol·licitud d’autoritzacions perquè els vehicles accedeixin a centre sense ser multats pel sistema de càmeres que ha imposat l’equip de govern, on cal recordar que els mateixos veïns estan sent multats cada vegada que aceden als seus pàrquings. A més cal afegir retards en les cites prèvies i la impossibilitat d’altres llicències que paralitzen l’activitat a la ciutat. Tot això ha desencadenat un descontrol encara més gran que, lamentablement, i de manera injusta estan pagant els castellonencs “.

“El nostre reconeixement a la magnífica predispodisción i treball dels funcionaris que estan tractant de restablir el servei al més aviat possible, perquè el caos que aquest atac ha provocat és majúscul. Esperem que es resolgui com més aviat “, assenyala la portaveu Popular.

Per Carrasco l’important és conèixer si l’Ajuntament de Castelló comptava amb les proteccions de seguretat informàtica adequades per fer front a aquest tipus d’atacs dels hackers i, per tant, no ha estat possible evitar-de cap de les maneres, o si pel contrari, una major inversió en els equips informàtics hagués pogut evitar aquest atac.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: