Carrasco: “Castelló ha de recuperar la força, la confiança i la il·lusió, és hora de construir el Castelló de tots”

Al debat de l’estat de la ciutat la portaveu del Partit Popular, Begoña Carrasco, defensa la necessitat que Castelló recuperi com més aviat millor la força, la confiança i la il·lusió que sempre l’ha caracteritzat. “Amb el govern de PSOE, Compromís i Podem Castelló perdut fins a la senya d’identitat en eliminar el topònim en castellà, ara ens anomenem igual que un municipi de València. És un govern esgotat i és hora de construir el Castelló de tots”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Carrasco ha manifestat que “Castelló és una ciutat meravellosa plena de gent emprenedora i talentosa però el govern del PSOE, Compromís i Podem no és a l’alçada de les circumstàncies”. I explica: “No ho va estar a la pandèmia, som l’única ciutat que no va tenir un pacte per la recuperació i no ho està amb la crisi derivada de la pandèmia, la inflació…No han sabut escoltar els castellonencs. Són un govern dividit i poc útil que no soluciona els problemes als castellonencs sinó que els genera nous”.

I com a mostra ha citat les polèmiques de la retirada de la Creu del Ribalta, la reforma de Lidón, que ningú no ha demanat, l’eliminació d’il·lustres de la guia de carrers o la retirada de l’escultura de Perot de Granyana. “Són polítiques que divideixen la ciutadana. Són un govern sectari, ideologitzat, que no governa per a tothom. Lamentablement el PSOE ha preferit pactar amb nacionalistes i comunistes i no han tingut la capacitat de gestionar aquest gran vaixell insígnia que és la nostra ciutat, que sembla que no té ningú el timó i les cabines del qual són com el dels germans Marx”, lamenta.

I és que Castelló “no està millor que estava, ja ho va dir qui fos la mà dreta de l’alcaldessa, el número dos, abans de presentar la seva dimissió a l’abril. Les paraules descriuen l’estat de la ciutat: «ha patit un procés gradual de pèrdua d’il·lusió i confiança en el projecte que el va portar fins aquí», ha recordat Carrasco.

La portaveu Popular insisteix: “Avui la ciutat és més a les fosques després de gastar-se 10,5 milions d’euros en lluminària pública, està més bruta. Precisa d’un pla d’asfaltat urgent i és més insegura segons les xifres del Ministeri de l’Interior”. I denuncia que a Castelló es paguin impostos de primera per rebre serveis de tercera. “En aquesta ciutat només ha progressat l’equip de govern que va pujar el sou un 50% només arribar i amb el repartiment de càrrecs ‘a dit’ que donen a familiars i amics. Això de no deixar ningú enrere només era un eslògan sanchista, res més”.

I retreu que l’Ajuntament, com a administració més propera, “és el primer que ha d’acostar-se, però, l’equip de govern va molt lent per ajudar totes les famílies que tenen problemes per omplir la nevera i arribar a final de mes . Ni una sola mesura de pes mentre seguim veient com el comerç anuncia tancaments, s’aturen forns i les empreses ceràmiques anuncien el cessament de la seva activitat amb els consegüents acomiadaments”.

Carrasco ha instat l’alcaldessa a no fugir dels problemes, “que els 28.000km que porta viatjats, sense saber en què han beneficiat la ciutat i els castellonencs, els faci a peu per la ciutat per conèixer els problemes reals dels castellonencs . Li demano que sigui més alcaldessa que Sanchista i que anteposi els interessos dels castellonencs als del seu partit, perquè amb una alcaldessa socialista, la nostra ciutat ha perdut fins i tot el nom. Els castellonencs, en eliminar el topònim en castellà, ens anomenem igual que un altre municipi de València, hem perdut la nostra identitat. I assegura que “el Castelló de color rosa que pinten no ho és quan el Banc d’Aliments ha incrementat un 20% la seva ajuda el 2021 i Càritas va atendre prop de 14.000 persones”.

Sanitat

Tenim la pitjor sanitat de la Comunitat Valenciana. Hi va haver fins a cinc centres de salut tancats en plena pandèmia i els metges passen consulta a barracons. El centre de salut de Constitució continua tancat. El centre de Salut de Palleter segueix desbordat, el de Benadressa sense servei. El del Raval Universitari sense Urgències. Les llistes despera dels dos hospitals de referència, el Provincial i el General estan disparades. Mig any d’espera per a una intervenció, serveis desmantellats, sense personal als ambulatoris… L’ampliació de les Urgències del General fa un any que està parada, l’edifici d’Oncologia, un altre any sense servei i el CICU se l’han endut a València sense que la alcaldessa hagi alçat la veu

Educació

La Vuelta al col·le ha començat sense cap col·legi nou en servei. “Van anunciar 11 actuacions, al final van prometre 4 amb el Pla Edificant, i només en tenen dues en obres. Tampoc no hi ha avenços del nou conservatori de Música, no han cedit ni el solar a la Conselleria.

Benestar Social

Ni una sola plaça residencial per a gent gran. L’hort urbà del carrer Onda és igual. Els defensors del públic fomenten que sigui la iniciativa privada la que construeixi residències per a gent gran, mentre el centre d’Alzehimer La Pineda segueix tancat 8 anys després. Sense oblidar que l’empresa de les treballadores del Servei d’Assistència a Domicili ha estat 14 mesos sense cobrar. Retallen telefonistes de la teleassistència, tenen els contractes de guarderies 5 anys caducats o deixen col·lectius vulnerables sense la guarderia Los Duendes, que està tancada i sense servei; sense els programes Menjar a Casa i Major a Casa, que assegurava el menjar diari als nostres majors més vulnerables. I sense un pla per als joves de la nostra ciutat, sense alternatives de lleure ni de feina.

Esports

L?àrea d?Esports està en fallida tècnica i el gerent ha dimitit per vergonya. I mentre les instal·lacions són plenes de desperfectes, són un risc per als esportistes.

Turisme

Sense full de ruta. Tenim Escala a Castelló, però Castelló està sense trens AVE, els quiosquets o l’aeroclub en una total situació d’inseguretat, cosa que ens porta a perdre competitivitat. A més, seguim sense recuperar la bandera blava de la platja del Serradal.

Festes

La politització de les festes la porta a que perdin la seva autonomia. ”Han aprovat uns Estatuts intervencionistes i una Junta feta a mida. I capítol especial mereix l’absolut caos i la desorganització que van ser les últimes festes de la Magdalena, les primeres celebracions després de la pandèmia i que havien d’enaltir el 75è aniversari. I en lloc d’enlairar les Gaiates, directament les aparten dels actes de la fundació de la ciutat”.

Urbanisme

Castelló no té Pla General. No està tancada la ronda de circumval·lació. No hi ha corredor mediterrani, ni estació intermodal, ni accés ferroviari al port pel sud. I el 2024 el Govern de Pedro Sánchez tornarà a cobrar per les autovies.

Seguretat

No hi ha més seguretat. El 2021 es van incrementar els delictes gairebé un 30% i el 2022 ja s’han tornat a disparar un altre 16%. La plaça Corona d’Aragó està presa per persones que hi dormen, s’emborratxen i orinen, deixant-la inutilitzada per a la resta de veïns, sense poder fer ús del parc infantil. I el mateix passa a la plaça Constitució on la imatge matalassos al carrer i gent dormint a la intempèrie, a més d’intimidacions als veïns són un problema sense resoldre. Les okupacions il·legals de vivenda són una de les preocupacions dels castellonencs.

EL PROJECTE DEL PP PER CONSTRUIR ‘EL CASTELLÓ DE TOTS’

1. Castelló tornarà a ser una CIUTAT DE TOTS I PER A TOTS. Un govern de llibertat sense confrontacions. Una ciutat igualitària, respectuosa i tolerant. Sense imposicions ni sectarismes. Tots han de tindre els mateixos drets i oportunitats.

2. Elaborarem un PLA ESTRATÈGIC CS 20/30. Sabem on som i on volem ser. És l’hora de posar en marxa un gran pacte per la recuperació, en què tothom pugui opinar i aportar la seva visió sobre el que ha de ser Castelló. Unir esforços i projectar-los per generar ocupació i riquesa per al conjunt dels castellonencs. Els ciutadans no volen ajuts, volen treballar, el millor antídot contra la pobresa.

– Crearem una finestreta única perquè els negocis puguin obrir en 15 dies.

– També potenciarem el centre de Castelló, que es mor, amb:

◦ Pla de Modernització del Mercat Central (mercat gastronòmic)

◦ Pla d’Embelliment del centre.

◦ Més neteja de les vies públiques, recuperarem l’Escombra de Platí.

◦ Pla de Mobilitat Accessible amb transport públic gratuït al centre.

◦ Pla de Rehabilitació de façanes.

– Ens comprometem a eliminar les càmeres del centre, perquè hi ha altres vies per apostar per la mobilitat i els vianants sense que siguin coercitives. I replantejarem tot el projecte del Castelló Central. Hi ha altres solucions per aconseguir els objectius.

– Apostarem pel comerç: amb més bons comercials, més ajuts al lloguer, més promoció i campanyes i més formació dels professionals.

– Dignificarem els barris amb un Pla de Reforma i Recuperació dels barris amb fons europeus. Tindrem un regidor de barris.

– I modificarem el Pla General en dues direccions:

*La primera, per garantir que Castelló té el sòl industrial que necessita perquè segueixi creixent i generant futur la nostra ciutat, perquè no pot ser que Sagunt, amb una cinquena part de la població de Castelló, s’emporta la megainversió de la gigafactoria de Volkswagen .

*I la segona, impulsarem un pla especial per a la marjaleria, que contempli les particularitats de la zona, compatibilitzant l’ús residencial amb la protecció del medi ambient.

3. Fonamental, per a nosaltres, és la BAIXADA D’IMPOSTOS. Proposem una baixada d’impostos de gairebé 10 milions d’euros que afectaran tots els tributs, especialment l’IBI, amb l’objectiu d’estalviar 5 milions d’euros als castellonencs. La nostra revolució fiscal també inclou la baixada de l’IAE, de l’impost de vehicles, de l’ICIO, la bonificació de les escombraries o les taxes de cadires i taules. Els diners on millor estan són a la butxaca dels ciutadans. Cal fer-ne més amb menys.

4. L’OCUPACIÓ, LA PRIORITAT. És hora d’apostar pel talent dels castellonencs i de promocionar i defensar valors com la cultura de l’esforç, la superació, la recerca de l’èxit, la feina… La prioritat del Partit Popular és facilitar la feina a les pimes i als autònoms que ja estan operant a la nostra ciutat i promoure i impulsar els projectes dels que volen iniciar el seu camí.

◦ I per això posarem en marxa un Pla Estratègic d’Ocupació.

5. APOSTA PER LA SANITAT I LA SEGURETAT. La salut és el primer. Ens proposem posar fi a les retallades sanitàries i recuperarem els serveis que s’han deixat de prestar. És hora d’invertir en les infraestructures i en la dotació del personal necessari per garantir una sanitat de qualitat i universal a tots els castellonencs.

▪ Millora integral de l’Hospital General, que haurà d’estar dimensionat a les necessitats i realitat de Castelló.

▪ Apostarem per l’Hospital Provincial de Castelló, ara en desmantellament.

▪ Pla d‟inversió i rehabilitació dels centres de salut, cas del Centre d‟Especialitats 9 d‟Octubre, Constitució i Palleter.

▪ Reclamarem la dotació de més personal sanitari.

▪ I reobrirem el Centre de Coordinació d’Emergències CICU a Castelló.

La seguretat és un valor essencial. Ens comprometem a cobrir les places vacants d’agents de Policia Local, per resoldre problemes com l’ocupació il·legal d’habitatges o la delinqüència, que ha crescut un 30%, ia dignificar i seguir apostant per les Emergències i el Cos de Bombers de Castelló, amb més mitjans i dignificació professional, estabilització de la plantilla.

I en matèria social, garantirem serveis bàsics, tant públics com privats, per oferir i assegurar el benestar dels castellonencs. Per això:

▪ El nostre compromís són com a mínim 200 places públiques en residència.

▪ Ens comprometem a reobrir el Centre de Malalts d’Alzheimer La Pineda per a dependents.

▪ I crearem una xarxa de sis centres de dia, un per districte.

▪També recuperarem el voluntariat de gent gran. En plena pandèmia se’ls va obligar a pagar les desinfeccions dels centres cívics o se’ls ha deixat sense assessoria jurídica o tallers cognitius i de teatre.

6. L’EDUCACIÓ ÉS EL FUTUR. I per això invertirem en educació. El PP sempre defensarem una educació en llibertat, tutelada pels pares i lliure del jou dels governs, on les famílies puguin triar en quina llengua volen que estudiïn els seus fills, amb valencià i castellà en igualtat de condicions i apostant pels idiomes estrangers i primant lesforç i els resultats.

◦ Garantirem la llibertat d’elecció dels pares de centre educatiu (districte únic).

◦ Garantirem la llibertat de les famílies a triar la llengua en què estudiaran els seus fills.

◦ Activarem un pla de renovació dels centres educatius de la ciutat.

◦ Apostarem per la gratuïtat de l’educació infantil de 0 a 3 anys i implantarem els xecs escolars, amb ajuts progressius per a les famílies amb menors rendes.

◦ I crearem la segona escola bressol pública al Grau de Castelló.

◦ A més que impulsarem el I Pla Municipal de Conciliació Familiar i Laboral.

7. CASTELLÓ ÉS DELS CASTELLONENSOS. SÍ A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA. La ciutat no és del govern municipal, sinó dels veïns, els qui han de participar i opinar sobre la seva transformació. Obrirem un procés de participació ciutadana real, transparent i directe, i recuperarem els canals democràtics de comunicació entre les institucions i els ciutadans, perquè la seva opinió sigui escoltada, valorada i incorporada a l’acció política de l’Ajuntament de Castelló. I per suposat, tornaran els pressupostos participatius.

◦ Recuperarem els òrgans de participació ciutadana perquè siguin els veïns els que decideixin el model de ciutat i com dur a terme els reptes. El que està passant amb la reforma de l’avinguda Lidón, la plaça de la Pau i Castelló Central i les càmeres del centre no pot tornar a passar. I per descomptat, amb el PP hi haurà canvis importants a tots ells.

8. CASTELLÓ HA DE TORNAR A ESTAR AL MAPA. Reclamem un repartiment igualitari de les inversions i els serveis públics. I la nostra ciutat i els seus veïns no sempre poden ser els perdedors. No en volem més, però tampoc menys. També ens comprometem a treballar per tornar la el prestigi i la projecció nacional i internacional de la nostra ciutat, apostant per recuperar el centre i els seus barris per als veïns, apostant pel comerç de proximitat, el benestar, la neteja de les vies públiques, la il·luminació… Castelló ha de tornar a estar al mapa.

• Reclamarem al Govern d’Espanya i la Generalitat un finançament just.

• Exigirem el corredor Mediterrani.

• Executarem la ronda de circumval·lació.

• Perllongarem el Parc Litoral.

• Treballarem en una modificació legislativa i de les condicions que permeti als quiosquets obrir tota la temporada.

• Resoldrem el conflicte jurídic perquè l’Aeroclub sigui un motor del turisme i una aposta pel desenvolupament turístic de Castelló.

▪ treballarem perquè la platja del Serradal recuperi la bandera blava que tant ens va costar aconseguir i que el govern del PSOE ha deixat perdre.

9. Des de la llibertat i el respecte de tots, defensarem les nostres SENYES D’IDENTITAT, les que ens identifiquen com a castellonencs, i el bilingüisme, perquè cada castellonenc truqui a la seva ciutat i s’expressi de la manera que millor la senti.

Promocionarem i defensarem les nostres festes, les nostres tradicions, la nostra cultura. Sabem molt bé qui som i què volem continuar sent. Som Castelló i Castelló, pertanyem a la Comunitat Valenciana i estem orgullosos de formar part d´Espanya.

◦ Recuperarem el topònim de la ciutat bilingüe: Castelló/Castelló.

◦ Recuperarem la independència de la Junta de Festes per garantir la independència de la Magdalena.

◦ Recuperarem les celebracions tradicionals de carrer i dels patrons.

◦ Promocionarem les gaiates, que mereix la màxima distinció i la Festa de la Rosa.

A nivell d’Esport, treballarem perquè Castelló torni a ser una ciutat europea de l’Esport, com ho va ser el 2021, perquè això genera activitat econòmica a més de salut i benestar. L’Esport com a revulsiu turístic.

I per això també durem a terme una auditoria per dur a terme un pla de manteniment i millora de totes les instal·lacions.

I finalment, apostarem per la Cultura per a tothom i no només per a una elit.

10. I tot això ho farem escoltant els castellonencs, acompanyant-los. Barri a barri, carrer a carrer. Amb la vocació i lesperit de fer més gran Castelló.

Informacio i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: