Carrasco: “Aquest no és el Pla General que necessita Castelló, llasta les seves oportunitats de futur restant competitivitat i ocupació”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, defensa la necessitat d’aprovar un Pla General, però qui proposa el govern de PSOE, Compromís i Podem “no és el que necessita Castelló, llasta les seves oportunitats de futur afectant a la competitivitat i la creació de llocs de treball”. Així s’ha pronunciat al debat previ a la seva votació on els Populars han votat en contra.

Carrasco ha agraït, abans que res, la feina dels tècnics, “mereixen tot el respecte per fer possible un Pla General dins de la legalitat vigent, com cal. Han fet un grandíssim treball, com al seu dia també es va fer per redactar el Pla General anterior, però el nostre vot és contrari al que s’hi recull per decisions polítiques. El nostre vot en contra és per la manca de consens, no protegeix els interessos de molts castellonencs i, a més, aquest document hipoteca el futur de la ciutat, que cada cop és menys capital, cosa que no es reverteix amb les grans retallades de sòl industrial . Generarà nous problemes a veïns d’àrees tan sensibles com la Marjalería o el barri de Crémor”.

La portaveu Popular recorda que aquest Pla General contempla només la cinquena part del sòl industrial que té Sagunt, amb molts menys habitants. “Sobre la retallada del sòl industrial del 70% que es proposava el Pla General Estructural inicial, s’incorpora una nova tisorada de gairebé un milió de metres quadrats més, per tant, un sòl industrial clarament insuficient que impedeix la implantació d’empreses. Ni tan sols contempla sòl suficient per a l’estació Intermodal que ha de donar servei al Port. I tampoc acollint-se a darrera hora al Pla d’Acció Territorial per ampliar sòl industrial no han aconseguit ampliar-lo. Castelló es queda sense opcions per poder créixer”.

“És molt alt el preu que el PSOE, Compromís i Podem faran pagar als castellonencs per la pèrdua d’oportunitats en el desenvolupament de la ciutat cap al mar, en la pèrdua de competitivitat, en la capacitat d’atracció d’indústria i inversions i , per tant, en la generació de llocs de treball. La feina és la millor de les polítiques socials”, afegeix Carrasco.

Marjaleria

En el cas de la Marjaleria el Pla General amplifica els problemes, Carrasco assenyala que el 2019 els van prometre la legalització de tots els habitatges i, ara, “en perdre la singularitat que els emparava amb el Pla Especial de la Marjaleria, els traslladen tota la problemàtica als propietaris, que per legalitzar els seus habitatges hauran d’estar per sobre de la cota d’inundabilitat i hauran d’instal·lar pel seu compte depuradores a cadascun dels seus habitatges i tenen 10 anys per fer-ho i tot pagat de la butxaca”.

“Els veïns que resideixen als sectors Senillar, Litoral, Mestrets, Borriolench han de saber que no es poden desenvolupar aquestes zones urbanísticament per no haver al·legat l’equip de govern al seu moment a la DATA”.

Crèmor

Pel que fa als Masets de Crèmor, el Pla General reitera que cal protegir-los, “però alhora aproven un document que arrasarà amb la quinzena d’edificacions històriques centenàries per construir blocs de pisos i avingudes de 25 metres, acabant amb el llegat etnològic d´una zona única de Castelló”, denuncia Carrasco.

PSOE, Compromís i Podem només busquen un titular i una foto amb l’aprovació del Pla General, però no estan defensant ni pensant en els interessos dels castellonencs. Ajupten el cap davant de la Generalitat Valenciana, l’han ajupit amb la DATE, amb Costes, amb el PAT traslladant els problemes al futur”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: