Més notícies

Carmen Amoraga destaca que l’efecte revolucionari de la lectura no té límits

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat que “l’efecte revolucionari de la lectura no té límits” i que “les paraules són capaces de construir paradisos i de derrocar fronteres”, en la seua intervenció en la trobada ‘Pensar el feminisme. Una mirada global’, organitzada per l’associació Clásicas y Modernas.

“Les paraules conformen el pensament i són la base sobre la qual s’ha edificat la lluita per la igualtat i el reconeixement de les dones”, ha afirmat.

Amoraga ha lamentat el silenci a què han sigut sotmeses les dones en la història i en el camp de les ciències i de les lletres i ha fet una crida perquè “la incorporació a tots els llocs de treball siga en funció del mèrit de les persones i no de la seua condició de gènere”.

La trobada híbrida (presencial / en línia), que s’ha iniciat hui i durarà fins diumenge, ha sigut inaugurada per Carmen Amoraga; Anna Caballé, presidenta de Clásicas y Modernas; Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, i Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern d’Espanya.

S’emmarca dins de les accions de ‘Biblioteques en igualtat’, projecte que l’associació Clásicas y Modernas desenvolupa des de 2018 al voltant de la recuperació i la visibilitat d’obres d’autoria femenina i al qual s’han sumat biblioteques i universitats de tota Espanya, comptant amb el suport del Ministeri de Cultura, la Generalitat i l’Ajuntament de València, entre altres institucions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint