Carlos Mazón posa en valor les bandes de música a la Comunitat Valenciana i subratlla la música com a “senya d’identitat”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha posat en valor les bandes de música a la Comunitat Valenciana i ha subratllat la música com a “senya d’identitat” i la seva importància a la nostra regió.

Així ho ha assenyalat durant la seva assistència a Alacant al concert organitzat per la Generalitat en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per commemorar la festivitat de la patrona dels músics, i que s’ha fet de manera simultània també a Castelló de la Plana, València, i Elx amb la participació de 60 bandes de la Comunitat Valenciana i prop de 2.000 músics.

Carlos Mazón ha felicitat la jornada d’avui per celebrar i gaudir de la música i ha destacat que la Comunitat Valenciana concentri “gairebé el 40% de les bandes musicals de tot Espanya”

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats, i constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, únic al món.

Així mateix, el cap de l’executiu valencià ha recordat la decisió del Consell de recuperar l’assignatura de música a l’Educació Secundària Obligatòria a partir del curs que ve “perquè no n’havia d’haver sortit mai en els darrers anys” i ha manifestat el compromís del Consell que “torni a les arrels dels nostres fills per continuar sent una terra musical molt especial”.

Un concert simultani per celebrar Santa Cecília

La celebració del Dia de la Música s’ha commemorat aquest diumenge amb un concert simultani de 60 bandes a Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx en què han participat 2.000 músics.

Als concerts, celebrats a la plaça Major de Castelló de la Plana; la Ciutat de les Arts i les Ciències de València; l’esplanada del Port d’Alacant (davant l’Hotel Meliá); i la plaça del Centre de Congressos d’Elx, s’hi han interpretat onze conegudes peces musicals i melodies pròpies de cada ciutat

Bandes participants

Al concert hi han participat un total de 15 bandes de música de la província d’Alacant. En concret, es tracta de la Unió Musical d’Aigües; L’Harmonia Societat Musical-Alacant; Unió Musical Ciutat d’Asis; Agrupació Musical de Pego; Associació Musical Jalonenca; Centre Artístic Musical; Unió Musical de Benidorm; Societat Musical La Lira de L’Alfàs del Pí; Societat Musical Lira Orxetana; Societat Musical “Lira Relleuense”; Societat Musical L’illa de Benidorm; Unió Musical Tàrbena; Agrupació Musical Mediterrani La Vila Joiosa; Agrupació Musical S.C.D. Carolines; i Societat Unió Musical “L’Artística”.

També hi han participat 10 bandes de la província de Castelló: Societat Musical Banda Santa Cecília D’atzeneta; Societat Musical “José Pradas”; Societat Musical Sta. Cecília de Vilanova d’Alcolea; Unió Musical Orpesa; Unió Musical La Pobla Tornesa; Unió Musical “Lira Borriolenca”; Associació Musical Talense; Ateneu Musical Schola Cantorum; Unió Musical Vallduxense; i Unió Musical San Felipe Neri.

Així mateix, al concert d’Elx han tocat les bandes següents: Unión Musical de Torrellano; Unió Musical Sant Bartomeu; Unió Musical Sant Fulgenci; Societat Musical L’Amistat de Villafranqueza; Unió Lírica Orcelitana; Unió Musical de Redován; Escola de Música Ciutat d’Elx; Societat Musical i Cultural Verge de les Neus; Associació Musico Cultural Eldense “Santa Cecília”; i Associació Musical L’Esperança d’Aspe.

Finalment, a València hi han participat 25 bandes: Societat Unió Musical Quartell; Societat Musical Canet d’En Berenguer; Unió Musical Petresana; Joventut Musical Verge de l’Estrella; Associació Música Jove; Societat Unió Musical Museros; Unió Musical de Massamagrell; Centre Artístic Musical de Moncada; Centre Instructiu Musical Alfafar; Banda Simfònica d’Aldaya; Cercle Instructiu Musical; Societat Artística i Cultural Unió Musical de Benetúser; Associació Musical Barri del Crist; Societat Unió Musical de Yátova; Societat Musical Santa Cecília de Macastre; Societat Instructiu Musical “La Primitiva”; Associació Musical Vila D’ontinyent; Societat Musical de Carrers; Societat Musical La Popular; Societat Unió Musical Llosa del Bisbe; Societat Musical La Lira de Chulilla; Societat Unió Musical de Benimodo: Ateneu Musical de Cullera; Societat Artístic Musical “La Vall”; i Unió Musical de Jalance.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: