Carlos Mazón ha anunciat que el nou Consell s’estructura en Presidència i nou conselleries

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat un Consell paritari, “amb acreditada experiència en gestió” i amb una menor estructura orgànica que permetrà “reduir la despesa política”, a la roda de premsa en què ha revelat la composició del Consell de la XI Legislatura.

Mazón ha explicat que el nou Consell s’estructura en Presidència i nou conselleries, dues de les quals tindran rang de vicepresidències, i que al llarg d’aquest dimecres seran publicats al DOGV els decrets en què s’estableix el número, la denominació i les atribucions dels diferents departaments, així com el nom dels titulars de les vicepresidències i de les conselleries.

Durant la seua intervenció, el president ha destacat la paritat del nou Govern valencià, així com la reducció del nombre de departaments, ja que hi haurà dues conselleries menys que fins ara, cosa que incidirà en una “disminució de la despesa política”. Així mateix, ha destacat l’”acreditada experiència en gestió” que tenen tots els membres del Consell, que ha qualificat com “el millor possible”, i ha subratllat la “solvència, eficàcia, millor gestió, absència de prejudicis i determinació” per posar en marxa el nou Govern valencià.

De la mateixa manera, ha avançat que s’està treballant en la “dimensió i estructura” del Consell en coordinació amb els consellers i consellers, i que el primer Ple del nou Executiu valencià, en què previsiblement s’aprovarà un segon i tercer esglaó amb menys càrrecs, es reunirà aquest divendres a Alacant.

El cap del Govern valencià ha insistit en la necessitat “optimitzar la despesa política” i ha assegurat que “es pot fer més i millor” amb menys recursos econòmics dedicats a l’estructura orgànica del Consell.

Així mateix, el president ha assenyalat com les línies prioritàries del seu govern assolir la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana, per a la qual cosa s’agilitzarà la gestió per a la implantació d’energies “sostenibles i eficaces”, així com aplicar les polítiques d’innovació de manera transversal , especialment als sectors productius de la Comunitat Valenciana, i ha defensat que això es dugui a terme des d’Alacant, on s’ubicarà la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

Nova estructura del Consell

En concret, la Vicepresidència primera i la conselleria de Cultura i Esports serà ocupada per Vicente Barrera Simó, llicenciat en Dret per la Universitat de València i empresari. Barrera ha desenvolupat la seva trajectòria professional com a torero i actualment gestiona empreses lligades a la indústria agroalimentària, el sector de la restauració, l’hostaleria i l’àmbit immobiliari.

Així mateix, ha exercit la tasca de coordinador regional de VOX a València, amb anterioritat a la representació parlamentària del partit, des de l’any 2018.

La Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge recau a Susana Camarero Benítez, llicenciada en Dret per la Universitat de València, actualment presideix la Confederació Nacional de Dones en Igualtat des del 2021 i és directora Sènior de Context Polític a Llorente i Conca.

Camarero ha estat portaveu de la Comissió d’Igualtat i de la Comissió de Serveis Socials del Congrés dels Diputats durant quatre legislatures, i ha participat com a ponent a l’aprovació de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i de la Llei per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes. També ha estat presidenta de la Comissió d’Igualtat del Senat, on va dirigir la feina que va aprovar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere a la Cambra Alta.

Del 2014 al 2016 va ser secretària d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, sota el mandat del qual es va aprovar la reforma de la Llei de la Infància i Adolescència, perquè els menors siguin considerats víctimes directes de la violència de gènere. També s’aprova la Llei del Tercer Sector i la del Voluntariat, o l’Estratègia de l’Espectre Autista i el Pla de Lluita contra el Tracte.

La Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública serà ocupada per Ruth Merino Peña, que també ostentarà la funció de portaveu del Consell. Merino és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i tècnic d’Hisenda de l’Administració de l’Estat.

Merino ha treballat durant diversos anys a l’Agència Tributària a Barcelona i València i és diputada a les Corts des del 2019, on forma part de la Comissió d’Hisenda i Comissió d’Economia i Indústria. També ha estat portaveu de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i portaveu del Grup Parlamentari Ciutadans de març 2021 a gener 2023.

Al capdavant de la Conselleria de Justícia i Interior se situarà Elisa Núñez Sánchez, doctora en Dret per la Universitat d’Alacant i llicenciada en Ciències Religioses per la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid. Actualment és professora a la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, així com advocada en exercici i lletrada del torn d’ofici en matrimonial i penal del Col·legi d’Advocats de València. També és lletrada acreditada davant del Tribunal Eclesiàstic Metropolità de València i ha estat assessora i responsable de programes dintegració de persones immigrants i estrangeres a la VII legislatura de la Generalitat Valenciana.

Pel que fa a la Conselleria de Sanitat serà ocupada per Marciano Gómez Gómez, llicenciat en Medicina i Cirurgia. Gómez és especialista en Medicina Familiar i Comunitària, així com especialista Universitari en Acreditació de Centres i Serveis Sanitaris, a més de Màster en Direcció i Organització d’Hospitals i Serveis de Salut, en Gestió per a la Humanització de la Sanitat i en Hospitalització Domiciliària. Actualment ostenta el càrrec de director de l’àrea de Gestió Clínica Mèdica a l’Hospital Universitari La Fe, i ha estat impulsor en la gestió sanitària per a la implantació de la col·laboració publicoprivada i de la normativa que regula les guàrdies mèdiques tant a l’àmbit de l’atenció primària com de l’hospitalària vigents actualment.

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació serà liderada per José Antonio Rovira Jover, que és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat d’Alacant, i professor titular al departament d’Economia Aplicada i Política Econòmica de la Universitat d’Alacant.

Ha ostentat diversos càrrecs a l’ajuntament d’Alacant com a tinent d’alcalde, portaveu adjunt i regidor de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Transports, així com a la Diputació Provincial d’Alacant ia les Corts. També ha estat director general de Personal i director territorial de la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat. Durant la X legislatura ha estat diputat a les Corts i portaveu a la Comissió de Governació i Administració Local.

Al capdavant de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca se situarà José Luis Aguirre Larrauri, Enginyer tècnic agrícola, i diputat a les Corts durant la legislatura passada, així com portaveu del seu grup polític a les comissions d’Aigua, Medi Ambient i Agricultura. Ha estat vicepresident del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles, delegat de l’Ordre de Malta a València i director-gerent de la Gran Associació de Beneficència.

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori serà ocupada per Salomé Pradas Ten, llicenciada en dret per la Universitat Jaume I de Castelló, i actual regidora de l’Ajuntament de Castelló i diputada autonòmica de les Corts.

Durant la seva trajectòria professional ha estat directora general de Medi Natural de la Generalitat, regidora de l’Ajuntament de Castelló, senadora per Castelló i ha exercit també els càrrecs de vicepresidenta de la Comissió de Transports, portaveu constitucional, i secretària general i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular.

Finalment, la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme serà dirigida per Nuria Montes de Diego, que tindrà seu tant a Alacant com a València. Montes és llicenciada en dret per la Universitat d’Alacant i especialista en direcció i administració d’empreses. Ha desenvolupat la carrera professional en l’àmbit de l’empresa turística de la Comunitat Valenciana, i des de 1995 fins a l’actualitat ha exercit el càrrec de secretària general de l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec).

És membre de la junta directiva i participa activament a tota la cadena de representació empresarial d’entitats com la CEOE, la CEV o l’Institut Tecnològic Hoteler. Així mateix, exerceix com a professora de la Universitat d’Alacant i Escoles de Negoci. Ha participat també en la creació de l’entitat publicoprivada de promoció VisitBenidorm en què, fins ara, exerceix el càrrec de secretària. A l’àmbit de la innovació ha impulsat projectes per al sector turístic.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: