Carlos Mazón assegura que l’Hospital d’Ontinyent comptarà amb serveis sanitaris essencials i de qualitat per a la comarca

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que l’Hospital d’Ontinyent comptarà amb els serveis sanitaris “essencials i de qualitat” i ha garantit que el tractament de diàlisi tornarà a l’àrea de salut evitant els desplaçaments dels ciutadans a altres comarques.

El president ha visitat aquest dijous l’Hospital d’Ontinyent acompanyat pel conseller de Sanitat, Marciano Gómez, el president de la Diputació de València, Vicente Mompó i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per conèixer, juntament amb l’equip sanitari, la situació del centre .

En les declaracions que ha realitzat als mitjans de comunicació, Carlos Mazón ha informat que ha pogut constatar després d’aquesta vista la manca de mitjans i la dotació que pateix l’Hospital d’Ontinyent. on ha comprovat la manca de quiròfans o de serveis essencials com ara esterilització o proves endoscòpiques. “Ens hem trobat un hospital a terminis i de pegats que no està a l’alçada dels ciutadans i des de la gestió pública millorarem el tracte sanitari que es mereix aquest departament de salut”, ha indicat.

Davant d’aquesta situació, Mazón ha avançat que la Conselleria de Sanitat “es posarà a treballar de manera immediata per dotar aquest centre de tots els serveis necessaris per atendre el pacient” perquè segons ha assegurat, “la sanitat ha passat de prioritària a urgent per a aquest Consell”. Per això, s’ha iniciat la tramitació per a la licitació dels quiròfans i l’equipament, els contractes d’esterilització i els serveis d’endoscòpia.

Alhora, ha indicat que el Servei de Diàlisi tornarà a prestar-se a la població d’Ontinyent per evitar el trasllat a altres comarques a què es veuen sotmesos en aquests moments els pacients.

El cap del Consell ha agraït la col·laboració de l’alcalde d’Ontinyent per treballar de manera coordinada per millorar la dotació de serveis sanitaris al municipi i l’atenció dels professionals que fan un gran esforç per atendre els pacients en les condicions actuals.

Per la seva banda, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat la “sensibilitat que han demostrat des del primer moment tant el president Mazón com amb el president Mompó, quan els vam manifestar les problemàtiques que més ens preocupaven com a ciutat. Sempre parlàvem de l’Hospital perquè s’havien paralitzat les obres sense saber gaire bé per què i només s’haguessin obert les consultes externes”. Rodríguez ha incidit a estar “molt satisfet de saber que torna la Diàlisi a prestar-se a Ontinyent i agraït també de la conversió de l’actual hospital en un hospital per a malalts crònics i pel compromís amb la sanitat pública de la comarca”.

Nou Hospital

El nou Hospital d’Ontinyent està dotat dels serveis d’hospitalització i serveis generals, bloc d’accessos i consultes externes, bloc quirúrgic, maternitat i radiodiagnòstic i urgències.

S´amplia l´atenció a les pacients passant de 3 a 5 quiròfans, dos paritoris, 12 llocs d´urgències més i 6 llocs de dia més al´hospital de dia. Disposarà de 80 llits projectats a 48 habitacions d’ús individual i 16 habitacions dobles i l’àrea de Consultes Externes es compon de 26 consultes.

El nou centre hospitalari prestarà assistència especialitzada a més de 54.000 pacients de les poblacions següents del departament de salut: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufalí, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: