Carlos Mazón assegura que les obres d’urbanització de Parc Sagunt II convertiran el parc empresarial en un “exemple de sostenibilitat i competitivitat per a tot Europa”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que les obres d’urbanització de Parc Sagunt II, que han començat aquest dijous, convertiran aquest parc empresarial en un “exemple de sostenibilitat i competitivitat per a tot Europa”.

Així ho ha manifestat després de visitar la parcel·la on PowerCo construirà la factoria de bateries elèctriques, així com l’Alqueria de l’Advocat, on s’ubicarà la nova seu d’Espais Econòmics Empresarials, entitat que gestiona Parc Sagunt.

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha valorat que s’estan complint els terminis previstos per a l’execució d’aquesta actuació que permetrà el condicionament del parc industrial on s’instal·larà la planta de fabricació del grup Volkswagen, a què s’ha referit com a “ la gran esperança del futur desenvolupament industrial, de la creació d’ocupació i de la generació de riquesa” a la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón ha mantingut una trobada amb la presidenta del consell d’administració de Parc Sagunt, María José Mira, i amb el CEO de PowerCo, Thomas Dahlem, en què s’ha tractat sobre els propers passos a seguir en el procés de posada en marxa de la construcció de la factoria i en ladequació de Parc Sagunt II a les necessitats daquesta infraestructura. A l’acte també hi ha participat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

En declaracions als mitjans de comunicació, el cap del Consell ha assegurat que les obres dʻurbanització posades en marxa permetran disposar dʻun parc industrial “sostenible, competitiu i amb les infraestructures viàries i energètiques necessàries per convertir-se en un exemple per a tot Europa”, i ha explicat que s’estan complint els terminis previstos, encara que s’ha mostrat partidari d’“accelerar-los”, de manera que es pugui concloure el projecte abans del que s’ha planejat.

Així mateix, ha subratllat que la Comunitat Valenciana ofereix “seguretat jurídica i estabilitat” i ha incidit en la “bona coordinació” entre l’Administració i les empreses com a esperó per atraure noves inversions industrials.

Finalment, Mazón ha agraït a l’anterior equip de treball de la Generalitat ia la presidenta del Parc Sagunt, així com a l’ajuntament de Sagunt ia la mateixa empresa PowerCo, la “coordinació” que ha considerat “prioritària per a l’èxit”.

Obres d’urbanització

Les obres d’urbanització de Parc Sagunt II es duran a terme sobre una superfície de 544 hectàrees, és a dir, tota l’àrea logística i industrial del parc, i han estat adjudicades, el mes de juny passat, per 178 milions d’euros. El termini d’execució és de 36 mesos, encara que està previst que es vagin posant en servei a mesura que es vagin realitzant, per facilitar a PowerCo la construcció de la gigafactoria.

Pel que fa a la connexió entre la CV-309 i la V-23, que permetrà enllaçar Parc Sagunt I i II amb l’autovia d’accés al port de Sagunt, ha estat adjudicada per 48 milions d’euros i el termini d’execució serà de 18 mesos.

Cal recordar que la urbanització s’emmarca al Projecte d’Actuació Integrada (PAI), gestionat i executat directament per Espais Econòmics Empresarials (EEE), empresa pública participada per la Generalitat i SEPIDES, al 50%

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: