Carles Peris es el nou secretari general d’una comissió executiva de LA UNIÓ molt renovada

Carles Peris, productor de cítrics de 41 anys de les Alqueries (La Plana Baixa) ha estat elegit nou secretari general -en substitució de Ramón Mampel- al XIV Congrés de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders que avui ha conclòs després de dues jornades de treball a la localitat d’Alboraya. Peris era en l’actualitat responsable de cítrics de l’organització des de fa dos anys.

La nova Comissió Executiva forma per nou persones, molt renovada ja que només repeteixen dues, està formada a part de per Peris, per Isabel Navarro (productora de raïm de vinificació, fruits secs i oliverar d’Utiel-Requena), Juan Miguel Montaner (repeteix, productor d’hortalisses del Baix Segura); Fernando Durá (productor d’arròs, cítrics i caqui de la Ribera Baixa); Luis Javier Navarro (productor de raïm de vinificació, fruits secs i oliveres d’Utiel-Requena); Paco Benavent (productor de cítrics, magranes, caquis i oliveres de la Vall d’Albaida); Eduard Martí (productor de cítrics i caqui de la Ribera Alta); Juan Francisco Vidal (productor de porcí, fruita seca, oliveres i raïm de vinificació de la Plana Alta) i Paco Rubio (productor d’oví i hortalisses en ecològic del Vinalopó). Un altre aspecte a destacar de la nova comissió executiva és l’edat mitjana de les persones que la formen, 47 anys, en el context d’una població agrària molt envellida a la Comunitat Valenciana.

En l’acte de cloenda ha intervingut una destacada representació de la societat de la Comunitat Valenciana i han tancat l’acte Carles Peris, nou secretari general de LA UNIÓ i la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián. Carles Peris, en el seu primer discurs com a secretari general, ha assenyalat que «aconseguir una distribució del benefici generat al llarg de la cadena agroalimentària d’una forma més justa i equitativa, perquè no perjudiqui tant als agricultors i ramaders, és un els reptes que es planteja aquesta nova comissió executiva «.

Sobre el necessari relleu generacional, Peris ha indicat que «totes les mesures fiscals i les que s’implantin seran insuficients si no aconseguim fer de l’activitat agrícola i ramadera una activitat econòmica rendible».

En referència a l’ampli espectre de la societat valenciana present a la clausura, el nou secretari general de LA UNIÓ, ha indicat que «buscarem i reforçarem complicitats i aliances amb vosaltres; generarem propostes, iniciatives, informes i accions, que intentarem estiguin fonamentats, i en què ens agradaria comptar amb la vostra participació perquè ens aporteu la vostra visió «.

Informe general i ponència política agrària

Ahir dissabte es va aprovar l’Informe General de la Comissió Executiva, aprovat sense cap vot en contro, realitza una valoració positiva d’aquests quatre anys transcorreguts des de l’anterior Congrés després de considerar que l’organització és «apreciada, valorada i respectada pel sector agrari, institucions , partits polítics, mitjans de comunicació i conjunt de la societat. No obstant això realitza una autocrítica «per ser més eficaç en la defensa de les nombroses reivindicacions pendents i la necessitat d’orientar amb més velocitat a l’organització a la recerca de solucions».

En aquest sentit s’aposta per «donar solucions als problemes i reptes que planteja el futur dels agricultors i ramaders professionals» i d’aquí el lema del Congrés: Solucions a una agricultura i ramaderia de futur # LaUnióSomFutur.

També es va aprovar ahir la Ponència de Política Agrària, un seguit de propostes realistes i necessàries per emprendre a curt i llarg termini amb la finalitat que els respectius governs compleixin amb els objectius i mandats recollits en el Tractat Fundacional de la Unió Europea, la Constitució espanyola i l’Estatut d’Autonomia de protegir i fomentar un sector agrari valencià competitiu i als principals actors d’aquesta activitat que no són altres que les persones que professionalment es dediquen a l’agricultura i ramaderia.
Algunes d’aquestes propostes passen per:
– establir mesures i polítiques que beneficiïn els professionals del sector agrari
– un mercat just, ètic, transparent, equitatiu i sostenible.
– la millora de l’eficiència de les explotacions
– l’increment de l’estabilitat dels ingressos agraris
– uns costos assumibles per als agricultors i ramaders
– la creació de valor afegit per a les nostres produccions
– l’impuls del relleu generacional
– unes prestacions i cotitzacions socials dignes per a les persones professionals agràries
– unes polítiques per a l’adaptació i mitigació contra el canvi climàtic

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: